News Flash:

4 lei este un bilet de transport în Timișoara

Cele mai scumpe bilete de transport sunt în Brașov și Timișoara

20 Martie 2023
274 Vizualizari | 0 Comentarii
dupa penali

O analiză realizată de Picodi.com, citată de Economedia.ro, arată că în Timișoara și Brașov biletele de transport sunt cele mai scumpe din țară. Acestea costă 4 lei, în timp ce în Constanța, Iași, Ploiești și Galați costă 2,5 lei.

În ceea ce privește abonamentele lunare,clujenii și bucureștenii au de plătit cele mai mari prețuri,de 177, respectiv 140 de lei. Cel mai ieftin abonament lunar este în Oradea și Brașov (80 de lei).

Analiștii Picodi.com au analizat tarifele de transport public din 45 de orașe din întreaga lume și au comparat costurile de transport cu salariile medii locale.

Studiul a analizat în detaliu prețurile biletelor simple, precum și abonamentele lunare pentru călătorii nelimitate în interiorul unui oraș.

Potrivit clasamentului, Luxemburg, Tallinn și Valletta sunt orașele în care transportul public este complet gratuit pentru cetățeni.


Celelalte orașe din clasamentul Picodi cu cele mai mari prețuri ale biletului simplu sunt Londra (4,85 eurpo), Zurich (4,44 euro) și Oslo (3,65 euro).

În schimb, locuitorii din Londra (253 euro), Melbourne (178 euro) și Dublin (155 euro) plătesc cel mai mult pentru abonamentele lunare. În București, un abonament lunar costă doar 31 euro.

Potrivit clasamentului realizat de Picodi, cel mai prost raport este în São Paulo, unde abonamentele lunare pentru toate mijloacele de transport în comun din oraș costă 14,3% din salariul mediu;pe locurile doi și trei se află Istanbul și Londra (7,5% și,respectiv,7,4%), care au un profil de costuri similar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005533 (s)