News Flash:

Cele mai frecvente greseli in bucatarie. Cum se bat corect albusurile

30 Martie 2016
7664 Vizualizari | 0 Comentarii
albuss
In bucatarie, chiar si cea mai mica greseala poate compromite in intregime oreteta, asa ca, daca vrei o mancare ca la carte, urmeaza instructiunile in cele mai mici detalii, de la viteza mixerului, la temperarura de coacere.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli in bucatarie:

1. Nu testezi temperatura cuptorului

Rezultatul? Mancarea fie se va arde, fie va ramane cruda. Inainte de a da mancarea la cuptor, verifica-i temperatura folosind un termometru special. Urmareste apoi “punctele fierbinti” – majoritatea cuptoarelor, mai ales cele vechi, ard mai tare in anumite zone. Cum verifici zonele periculoase? Iei o tava intinsa, asezi pe toata suprafata felii de paine si le dai la cupor cateva minute. In functie de gradul de coacere a painii, iti vei da seama care sunt zonele unde flacara arde mai puternic. Odata identificate, va trebui sa feresti zona.

2. Nu cantaresti ingredientele

O cana de faina nu cantareste la fel pentru toti bucatarii. Cand alegi sa masori astfel faina, pune faina in cana cu o lingura, apoi niveleaz-o cu un cutit. Si nu apasa!

3. Incarci prea rau cratita

Rezultatul? O mancare apoasa, fara gust. Cand sunt gatite, alimentele lasa apa. Asigura-te ca ramane suficient spatiu in cratita pentru a permite aburului sa se evapore. Cand te grabesti, ai tendinta sa ingramadesti mai multa mancare intr-un singur vas. Daca trebuie sa prajesti carne, nu vei avea rezultatatul dorit – acea crusta aramie, crocanta. Daca te grabesti, gateste in doua vase. E atat de simplu…

4. Nu bati albusurile corect

Rezultatul? Albusul nu se va bate spuma. De cealalta parte, insa, batute prea mult, albusurile vor face aluatul sa se lase. Un albus batut corect are volum, este cremos si lucios. In prima faza, separa cu atentie albusul de galbenus. Chiar si cea mai mica urma de galbenus poate compromite reteta in totalitate. Lasa albusurile sa se odihneasca la temperatura camerei cateva minute. Astfel, se vor bate mai bine decat ar face-o daca le-ai folosi direct de la frigider. Albusurile se amesteca folosind un mixer la viteza mica, pana se desfac si formeaza bule, apoi se continua la viteza mare, pana cand incep sa se intareasca. Cand scoti paletele din albus, acesta trebuie sa stea teapan. In schimb, daca le bati prea mult, albusurile se pot taia.

5. Intorci carnea prea des

E atat de tentant sa amesteci mancarea, sa o intorci de pe o parte pe alta, sa o intepi… Carnea, insa, nu va capata acea crusta aramie daca o tot intorci. Cum iti dai seama cand este facuta pe o parte? Daca nu poti baga o spatula sub crusta, trebuie s-o mai lasi. Nu incerca sa o intorci fortat! Carnea se va lipi de fundul tigaii si se va rupe. (sursa: obiectiv.info)

bucatarie reteta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006036 (s)