News Flash:

Cele mai frecvente boli genitale

2 Iunie 2016
1426 Vizualizari | 0 Comentarii
epilarea inghinala

Iritatiile vaginale pot aparea in urma actului sexual, dar si ca reactie a organismului la metodele contraceptive folosite (spermicide, prezervativ feminin etc). De asemenea, iritatiile vaginale sunt destul de des intalnite si in cazul femeilor care au atins varsta menopauzei, deoarece, din cauza scaderii semnificative a nivelului de estrogen, peretii vaginali se subtiaza, iar lubrifierea naturala a cavitatii vaginale scade considerabil.


Reactiile alergice, desi au o incidenta mult mai redusa decat infectiile vaginale, se manifesta prin senzatii de mancarime si arsura in timpul sau imediat dupa contactul sexual. Cele mai frecvente cauze ale acestei conditii medicale sunt alergiile dezvoltate de femei la sperma partenerului. Specialistii recomanda ca, pentru mai multa siguranta, sa folositi prezervativul in timpul urmatorului contact sexual, pentru a descoperi daca reactiile alergice se manifesta in continuare.


Candidoza vaginala se inscrie in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS) si este provocata de bacteria numita Candida Albicans. Manifestarile candidozei vaginale includ o scurgere alba si laptoasa, umflaturi la nivelul labiilor, senzatii de mancarime si arsura in timpul actului sexual si al urinarii. Candidoza poate fi tratata cu usurinta cu antibiotice sau creme si ovule antifungice.


Trichomoniaza este, si ea, o boala cu transmitere sexuala (BTS), cauzata de un parazit monocelular, manifestarile sale incluzand scurgeri galben-verzui, mancarimi si senzatie de usturime in timpul actului sexual si al urinarii. Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca parazitul care duce la aparitia acestei infectii poate fi regasit si la nivelul glandei prostatei, la barbati.


Vaginita este un termen vast, folosit pentru a defini inflamatiile aparute la nivelul vaginului. Aceasta boala poate aparea ca rezultat al unui act sexual brutal, precum si al oricarui alt factor care intervine in echilibrul normal al florei vaginale.


iritatiile vaginale metodele contraceptive menopauzei trichomoniaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005751 (s)