News Flash:

Cele mai eficiente metode de stergere a prafului din casa

24 Martie 2018
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
praf

Praful este o substanta volatila prezenta in majoritatea mediilor. De obicei, acesta patrunde in interiorul locuintelor prin intermediul spatiului de sub usi si al talpilor incaltarilor. Pe termen lung, prezenta prafului nu altereaza doar aspectul mobilei si al altor obiecte, ci si sanatatea respiratorie.

Desi nu toata lumea este alergica la praf, in timp aceasta substanta poate afecta sanatatea pulmonara si chiar slabi sistemul imunitar. Cel mai ingrijorator aspect este faptul ca, inevitabil, praful se acumuleaza in toata locuinta. Drept consecinta, trebuie sa facem curat pentru a-l indeparta.

Din fericire, avem la dispozitie numeroase trucuri utile pentru a indeparta praful mai usor, fara a recurge la produse scumpe pe baza de chimicale. In articolul de azi iti prezentam 12 asemenea trucuri, pe care le poti incerca atunci cand stergi praful. Ia aminte!

12 trucuri pentru a indeparta mai usor praful din locuinta

Servetelele umede
Servetelele umede reprezinta o modalitate excelenta pentru a indeparta praful depus intre tastele calculatorului sau in jurul mobilierului din lemn si a altor obiecte din locuinta. De asemenea, acest truc te ajuta sa elimini atat petele uscate, cat si cele lipicioase.

Otetul alb
O solutie preparata cu otet alb si apa constituie una dintre cele mai bune modalitati de a indeparta praful si a dezinfecta suprafetele. Otetul alb este celebru datorita proprietatilor sale antibiotice naturale. Dupa ce este aplicat, acesta previne proliferarea bacteriilor.
Bicarbonatul de sodiu
Combinand o lingura de bicarbonat de sodiu cu apa calda, obtinem un produs de curatare ecologic care poate indeparta murdaria, petele si bacteriile. Pulverizeaza aceasta solutie pe suprafetele acoperite cu praf cu ajutorul unei sticle cu pulverizator si apoi sterge cu o carpa din microfibra.

Citeste si Cum sa faci curatenie rapid prin casa

Manusile din panza
Manusile din panza sunt ideale pentru a indeparta praful de pe obiectele decorative delicate precum lustrele, lampile si sticlaria. Praful se lipeste de panza mai usor decat de alte materiale.

Pensulele pentru machiaj
Intampini dificultati in a indeparta praful din colturile si spatiile mici? Ia o pensula pentru machiaj sau pictat si foloseste-o pentru a curata spatiile greu accesibile.

Ciorapii
Legand un ciorap vechi de capatul unui bat lung, obtii o unealta care poate indeparta praful acumulat sub mobilierul din lemn, frigider si alte obiecte asemanatoare.

Carpele din microfibra
O carpa din microfibra reprezinta accesoriul ideal pentru a curata ecranul televizorului si al calculatorului, ce emit energie statica. Nu uita, nu poti sa pulverizezi produse de curatat direct pe aceste dispozitive, asadar aplica produsele respective mai intai pe carpa.

Clestii de bucatarie
Clestii pe care ii utilizezi cand gatesti mancare fierbinte te pot ajuta sa elimini praful acumulat pe jaluzele si in spatiile stramte. Infasoara acest obiect cu benzi moi din panza, prinde-le cu elastice si utilizeaza unealta obtinuta pentru a curata suprafetele vizate.

Periutele de dinti
O periuta de dinti veche este ideala pentru a elimina praful din spatiile greu accesibile, precum ferestrele, colturile obiectelor de mobilier, tastatura calculatorului si nu numai.

Citeste si Cum sa purifici aerul din casa cu ajutorul plantelor

Betisoarele cu vata
Daca ai cateva betisoare cu vata in dulapul din baie, le poti utiliza pentru a sterge praful din colturi si spatiile greu accesibile.

 Remediu cu bicarbonat de sodiu si lamaie
Poti sa prepari o pasta groasa cu bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie pentru a curata si lustrui dusul.
Te sfatuim sa citesti si: Ucide acarienii de praf cu un spray natural!

Un produs natural pentru curatarea mobilierului din lemn
Mobilierul din lemn este foarte predispus acumularii prafului si a murdariei. Lemnul fiind un material foarte delicat si opac, te sfatuim sa prepari un produs special pentru a-l curata si a-i reda frumusetea.

Ai nevoie de:

1 lingura (16 g) de ulei de masline

½ lingurita (3 g) de ulei esential de lamaie

¼ cana (62 ml) de otet alb

1 ¼ cana (32 ml) de apa

O sticla cu pulverizator

Instructiuni:
Toarna uleiul de masline intr-un castron si adauga uleiul esential de lamaie si otetul alb.
Amesteca bine pentru cateva secunde, apoi toarna solutia obtinuta intr-o sticla cu pulverizator impreuna cu apa.
Pulverizeaza doar cantitatea necesara de solutie, asteapta cateva minute, apoi sterge suprafata respectiva cu o carpa din microfibra pentru a indeparta praful si murdaria.

Daca mobilierul din lemn inca pare murdar, repeta procesul de mai sus pana obtii rezultatele dorite.
Stiai ca poti indeparta praful de locuinta cu diverse trucuri naturiste? Nu iti mai complica viata si incearca-le atunci cand vrei sa faci curat.

sursa: doza de sanatate


praful servetelele umede otetul alb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005830 (s)