News Flash:

Cele mai bune alimente pentru rinichi sanatosi

3 Ianuarie 2016
5046 Vizualizari | 1 Comentarii
aliment rinichi

Rinichii au functii multiple si importante in organism. Ei elimina toxinele din organismul nostru dar alta functie este aceea de a mentine constant concentratia de saruri si apa din organism. Pentru o sanatate buna a rinichilor trebuie sa consumam alimente bogate in lichide care impiedica deshidratarea si formarea pietrei la rinichi. Iata cateva alimente pentru rinichi sanatosi:


1. Telina.
Are o activitate diureica prin care favorizeaza eliminarea substantelor nefolositoare, este ideala pentru curatirea sistemului de acidul uric. Este bogata in fitosubstante.


2. Sucul de afine
Are importante proprietati antiseptice si antibiotice, care previn infectiile urinare. Impiedica fixarea bacteriilor E.coli pe peretele tractului urinar, este si el bogat in fitosubstante.


3. Usturoiul
Are proprietati antibiotice si de fungicid natural, ce contribuie la combaterea infectiilor urinare. Este bogat in calciu, magneziu, sodiu, zinc, potasiu.


4. Ovazul.
Este bogat in carbohidrati si reprezinta un excelent izvor de energie, are un nivel scazut de sodiu, este ideal pentru persoanele care sufera de afectiuni renale. Bogat in zinc.


5. Iaurtul
Consumul zilnic de iaurt poate ajuta la ameliorarea simptomelor inflamatiei urinare si stimuleaza sistemul imunitar. Este un bun inlocuitor al laptelui. Bogat in calciu, vitaminele din clasa B si fosfor.


6. Sfecla
Contine substante care ajuta la inhibarea actiunii enzimei care ajuta la producerea acidului uric. Indicata pentru cei care sufera de guta. Este bogata in folat si substante hranitoare.


7. Papaya
Ajuta la combaterea infectiilor si grabeste vindecarea. Ea contine mai multe substante care sunt capabile sa stimuleze sistemul imunitar. Ea este bogata in substante ca vitamina C si betacaroten.


8. Lamaia
Are proprietati antibiotice si alcalinizante. Este eficienta in eliminarea pietrei de la rinichi si purifica si imbunatateste circulatia limfei. Are un aport mare de vitamina C, potasiu, calciu, fibre si caroten.


9. Orez integral
Este bogat in carbon, vitamina B, potasiu, si este indicat persoanelor cu tulburarirenale care urmeaza o dieta scazuta in sodiu.


10. Conopida.
Este un aliment alcalizant, care protejeaza impotriva edemelor produse de retentia de lichide. Ajutala mentinerea eficientei functiei renale.


11. Fructele
Au o actiune depurativa si diureica, ele favorizeaza bazicitatea si eliminarea substantelor toxice si reziduale.


12. Pestele gras
Ajuta la reducerea inflamatiei la persoanele care sufera de infectii ale tractului urinar. El este bogat in acizi grasi omega 3, proteine si calciu.


Pe langa o dieta adecvata sunt nevoie de unele schimbari de alimentatie pentru sanatatea rinichilor. Se limiteaza cantitatea de proteine de origine animala, nu se mananca prea sarat sau picant. Este de preferat consumarea multor sucuri din fructe naturale, cu exceptia sucului de struguri. Se bea doi litri de apa zilnic, pentru a evita deshidratarea precum si producerea pietrei la rinichi. In cazul in care suferi de litiaza renala se evita alimentele bogate in calciu.


telina usturoiul ovazul iaurtul sfecla papaya lamaia orez integral
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006213 (s)