News Flash:

Cel mai bun remediu natural impotriva stresului, osteoporozei si anemiei

24 Septembrie 2017
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
drojdie de bere
Gratie componentelor, drojdia brutarului sau drojdia de bere este o sursa extrordinara de nutrienti.

Drojdia este cu siguranta asociatul oricarei gospodine careia ii place sa prepare diferite tipuri de coca. Totusi, stiati ca pe langa scopurile culinare, drojdia este aliatul perfect pentru pastrarea sanatatii si frumusetii pielii, sanatatii unghiilor si parului si mentinerea unui organism sanatos in tot intregul sau?


Drojdia este un grup de ciuperci ce apar in mod natural in aer pe suprafata unor anumite tipuri de fructe. Aceasta contine 16 aminoacizi, 14 minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, cupru etc.) si 17 vitamine (B1, B2, B6, B12 etc). Drojdia de bere este folosita oentru prepararea painii si a bauturilor alcoolice. In trecut, drojdia era cunoscuta sub numele de „namol de bere" si era considerata drept un „medicament divin". Fiind extrem de bogata in aminoaczi, proteine, minerale si vitamine, drojdia de bere este recomandata si ca supliment natural, in special in cazul persoanelor care sufera de anemii sau care nu sunt rezistente la efort.


Studiile au aratat ca drojdia de bere este indicata in toate afectiunile intestinale si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice. Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in singe, aduce la valorile normale tensiunea arteriala si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decit cardiacii care nu il consuma.

Drojdia de bere poate fi folosita sub trei forme diferite: capsule sau tablete, sub forma de pudra sau clasicul cub de drojdie.


In ce scopuri putem folosi drojdia de bere?


Balonari ale stomacului
Simtiti ca stomacul va e un balon? Asta se intampla probabil pentru ca intestinele va sunt un pic cam lenese. Drojdia este solutia ideal pentru imbunatatirea digestiei. Acest probiotic natural este cel mai bun aliat pentru problemele digestive caci stimuleaza flora intestinala. Puneti putina pudra de drojdie intr-un pahar cu apa calduta si consumati aceasta bautura.


Ingrijirea fetei
Aveti cumva o piele grasa cu aspect uleios? Drojda este exact ceea ce va trebuie! Este ingredientul ideal de care aveti nevoie pentru a va curata fata de excesul de sebum. Pentru un efect mai rapid, este bine sa va pregatiti o masca. A se nota ca drojdia nu se recomanda numai in cazul tenului gras, dar si in cazul tenului uscat. Pentru pregatirea mastii trebuie sa amestecati un pliculet de pudra de drojdie sau un cub de drojdie proaspata cu apa calduta si o lasati timp de 30 de minute. Intr-un bol separat, amestecati bine un galbenus de ou cu o lingura de germeni de grau. Combinati apoi acest mix cu drojdia amestecata cu apa calduta si aplicati compozitia pe fata. Lasati masca sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti apoi cu apa calduta.


Lupta impotriva acneei, cosurilor si ridurilor.
Gratie proprietatilor sale antibacteriene, drojdia este recomandata ca tratament regulat impotriva acneei faciale cronice. Dermatologii spun ca o piele care nu este curata este asociata cu o carenta de vitamina B, iar drojdia este cu siguranta foarte bogata in vitamina B. Astfel, drojdia curata si reimprospateaza pielea, o face mai moale si mai matasoasa si are capacitatea de a regenera pielea uscata si deteriorata. Pentru a obtine rezultate pe termen lung, folositi o masca de drojdie si lapte si aplicati-o pe zona afectata de doua ori pe saptamana timp de doua luni. Veti avea nevoie de: un cub de drojdie proaspata si trei linguri de lapte. Incalziti laptele la foc mic, adugati cubul de drojdie si amestecati. Aplicati masca, cu o pensula daca aveti la indemana, pe fata si gat si lasati sa actioneze 15 minute. Curatati cu apa calduta, apoi cu apa rece. Este foarte posibil ca acneea sa reapara, dar este normal, pielea se curata de toxine si acestea ies treptat. Aveti rabdare.


Probleme cu parul
Ne cade parul aproape in fiecare zi, insa din cauza stresului, oboselii si schimbarilor sezoniere aceasta cadere se inteteste. Ceea ce ne trebuie in acest caz este vitamina B8, norocul nostru ca o putem gasi in drojdie. In plus, drojdia va oferi parului stralucire si vitalitate. Asadar, preparati-va o masca pentru par din drojdie. Puneti continutul din jumatate de pachet de drojdie intr-un bol mic, adaugati apa fierbinte cat sa formeze o pasta. Lasati 30 de minute. Aplicati apoi pe par, aveti grija sa aplicati pana la radacini. Lasati sa actioneze 30 de minute si apoi clatiti bine cu apa calda. Dupa tratamentul cu drojdie, parul creste mai repede, devine ma puternic si mai rezistent, nu se mai rupe si va incepe sa cada din ce in ce mai putin.

Ingrijirea unghiilor
Ca sa avem unghiile frumoase si sanatoase trebuie sa avem in organism o cantitate suficienta de vitamina B si minerale cum ar fi calciu, fier, iod si magneziu, iar drojdia este bogata in toate dintre acestea. Tratarea unghiilor cu drojdie se poate face in doua feluri. Puteti prepara fie o masca exact ca cea pe care v-am prezentat-o pentru ingijirea fetei, mai sus in acest articol, o aplicati pe unghii si lasati sa actioneze 10 minute sau puteti bea pudra de drojdie diluata intr-un pahar de apa calduta in fiecare zi. Unghiile vor deveni mai puternice, vor creste mai repede si nu se vor mai rupe atat de usor.


Poate trata stresul, osteoporoza si anemia...
Datorita continutului bogat de minerale si oligoelemente care sunt esentiale pentru fuctionarea tuturor proceselor din organism, drojdia este un excelent ingredient in alimentatia noastra. Cum spuneam, aceasta este bogata in complexul de vitamina B, in minerale, cum ar fi magneziul care lupta impotriva stresului, calciul care lupta impotriva osteoporozei, fierul care lupta impotriva anemiei si asa mai departe. In plus, drojdia de bere contine si multe zaharuri complexe, de aceea este recomandata chiar si in dieta diabeticilor.


Foarte bun condiment
Puteti folosi drojdia astfel: o lingurita de drojdie presarata pe bolul de cereale ; puteti pune drojdie in supa, in piureul de mazare sau in sucul de rosii; pentru coacerea prajiturilor; presarati in iaurt sau peste branza


sursa:healthyandnatural.life


drojdia brutarului nutrienti coca sanatatii frumusetii pielii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005287 (s)