News Flash:

Ceaiul de papadie elimina toxinele din organism

2 August 2018
717 Vizualizari | 0 Comentarii
papadia

Aparent banala papadie este una din cele mai puternice plante antitoxice si depurative de la noi. Frunzele, tulpinile si radacinile sale ajuta la mobilizarea si eliminarea toxinelor din organism, intensifica tranzitul intestinal si cresc tonusul intregului organism.
Papadia este utila pentru drenarea surplusului de apa din organism, pentru ca este un diuretic puternic. Ceaiul de papadie are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales in perioadele de schimbare a anotimpului. 
Aceasta planta este folosita cu succes in tratamentul unui numar mare de afectiuni de la acnee, alergie si alte boli de piele, la indigestie, gastrita hipoacida, dischinezie biliara, constipatie atona. Un efect deosebit il are atat planta uscata cat si cea proaspata in tratamentul diabetului zaharat, boala in care are uneori efecte miraculoase.
In China o varietate de papadie este folosita de mult timp pentru tratarea hepatitei, cancerului si a diverselor afectiuni ale glandei mamare (inflamatii, probleme legate de secretia laptelui, cancer de san) precum si pentru imbunatatirea rezistentei imunitare la infectiile cailor respiratorii. Folosirea papadiei este deja recunoscuta in numeroase farmacopei consacrate.

Proprietati ale papadiei
Papadia este un diuretic puternic si are o excelenta actiune depurativa. Prin componenta sa amara permite o mai buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Papadia este un coleretic, colagog, laxativ, stumuleaza peristaltismul tubului digestiv, stimuleaza secretia salivara, gastrica si intestinala. Este un foarte bun tonic amar.
Putina lume stie ca sucul de papadie a fost folosit din cele mai vechi timpuri si pentru tulburarile de vedere.
De asemenea, prin proprietatile sale de detoxifiere, tonifica si da un aspect sanatos pielii. Papadia este o mina de aur in ceea ce priveste vitaminele, mineralele si oligoelementele, frunzele de papadie proaspete fiind folosite si sub forma de salate. Papadia face parte din plantele cele mai bogate in provitamina A. Este foarte eficienta in lupta impotriva radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii. Frunzele de papadie contin potasiu, fier, calciu, cupru, siliciu si mangan. Radacinile contin in plus si principii amare, inulina, zaharuri complexe, substante care favorizeaza flora intestinala benefica.
Papadia este eficace in lupta impotriva constipatiei, anemiei si infectiilor. De asemenea, ea este bogata in calciu si magneziu. Papadia contine o catitate mare de vitamine din complexul B, ceea ce ii permite sa fie eficienta in tratarea infectiilor si in evitarea aparitiei anemiilor.
Papadia contine colina (compus important in afectiunile hepatice), vitaminele C, D si K precum si flavonoide si carotenoide.

Indicatii ale ceaiului de papadie
– acnee, alergie, eczeme infectioase recidivante, eczeme de etiologie necunoscuta, psoriazis;
– constipatie, constipatie atona, colita de putrefactie, dispepsie, insuficieta secretie de saliva, gastrita hipoacida;
– reumatism, reumatism cronic, reumatism degenerativ, guta;
– dischinezie biliara, hepatita, sechele post-hepatice, ciroza in faza initiala;
– intoxicatii diverse, toxiinfectii alimentare;
– diabet zaharat (reduce glicemia, creste diureza, protejeaza vasele de sange);
– tromboflebita, arteroscleroza, hemoroizi, imbunatatirea circulatiei sangelui;
– obezitate;
– afectiuni renale: este folosit in special pentru a creste diureza;
– tonic general pentru organism.

Cum se prepara ceai de papadie
Pentru uz terapeutic sunt folosite atat frunzele cat si radacinile de papadie. Daca doriti mai mult un diuretic folositi mai degraba frunzele, dar daca doriti sa tratati afectiunile hepatice folositi radacinile.
Infuzia din frunze de papadie: infuzati 4 pana la 10 g de frunze uscate in 150 ml de apa fierbinte timp de 5 -10 minute. Consumati ceaiul de 3 ori pe zi.
Decoctul din radacini de papadie: fiebeti 3 -5 g de radacina intr-o cana de apa timp de 5 – 10 minute. Consumati decoctul de 3 ori pe zi.

Cercetari stiintifice
Primele cercetari stiintifice din Europa asupra efectelor papadiei dateaza din prima jumatate a secolului XX. Experimente realizate pe animale au permis confirmarea, la acea vreme, a efectelor benefice ale acestei plante: cresterea cantitatii de urina eliminate, cresterea productiei de bila si in special efectelul antiinflamator.
In 2006 a fost publicata o sinteza aunor lucrari ca subliniaza informatiile obtinute pe modele celulare si pe animale confirma virtutile antioxidante anticance si antidiabetice ale papadiei si ale componentelor sale3. Cateva teste clinice preliminare indica faptul ca unele preparate din papadie pot trata crampele intestinale, constipatia si diarea.

Nu a fost inca elucidat mecanismul ce sta la baza efectului diuretic al frunzelor de papadie. In schimb, prin continutul ridicat de potasiu, aceasta planta are un avantaj in fata altor diuretice. Spre deosebire de alte diuretice, frunzele de papadie nu provoaca pierderea de potasiu la nivelul rinichilor, conform studiilor efectuate pe animale.

Precautii
Atentie: in cazul unor calculi biliari sau a abstructiei canalelor biliare trebuie consultat un specialist inainte de a consuma remedii pe abaza de papadie.
Constraindicatii: Persoanele alergice la plantele din familia Asteraceae (ex. margarete, cicoare) pot fi sensibile la papadie. De notat, insa, ca alergia la polenul acestor plante nu antreneaza in mod automat si alergia la alte parti ale plante (frunze, radacini). Totusi poate sa apara o sensibilitate cutanata la contactul cu ceaiul de papadie.


papadie frunzele papadia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004808 (s)