News Flash:

Ce se intampla in organism daca mananci migdale inmuiate

23 Mai 2018
1163 Vizualizari | 0 Comentarii
migdale

Migdalele sunt bogate in nutrienti ce iti ofera o stare de sanatate foarte buna. Ba chiar am putea spune ca fac minuni, caci sunt bogate in Vitamina E, zinc, magneziu, calciu si acizi grasi omega-3.
Dar de ce e mai bine sa consumam migdale inmuiate in apa?

Migdalele uscate contin un inhibator de enzime in coaja, care protejeaza samanta pana cand e pregatita de germinare. Atunci cand fructele sunt inmuiate in apa, acest inhibator dispare. Astfel, migdalele devin mai usor de ingerat, iar nutrientii continuti se elibereaza mai bine in corp.
Tine minte! Pe aceleasi principiu, nucile sunt mai bune daca sunt consumate dupa ce au stat cateva ore in apa.

De ce e bine sa le consumi zilnic?

Migdalele sunt bogate in grasimi monosaturate, sanatoase ce asigura functionarea a inimii. Ele au fost asociate cu un risc redus de a face boli cardiovasculare.

Iti dau energie – 4 migdale iti asigura startul dimineata pentru ca iti ofera un impuls pentru jumatate de ora de activitate continua.

Consuma-le deci inainte de a face sport sau efort intens.

Migdalele reduc nivelul colesterolului. Contin vitamina E si un tip de colesterol bun.
In plus, sunt considerate hrana pentru creier, datorita nivelului ridicat de antioxidanti. Acestia lupta cu radicalii liberi si ne protejeaza neuronii.

Migdalele intaresc oasele si regleaza tensiunea sangelui. Cu un continut bogat de vitamine, minerale, calciu si magneziu, ele iti ajuta sistemul osos sa fie puternic. Iar pentru ca sunt pline de potasiu dar au un nivel redus de sodiu, regleaza presiunea sanguina.
Asadar, doar 4 migdale pe zi sunt de ajuns. Pune-le la inmuiat noaptea in apa si dimineata poti sa le mananci pentru a te bucura de avantajele lor.

sursa: sanatatea


migdalele migdalele uscate energie colesterolului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007231 (s)