News Flash:

Ce se intampla daca iti atingi cerul gurii cu limba

18 August 2018
3316 Vizualizari | 0 Comentarii
cerul gurii

Unele persoane spun ca pot dormi doar 4-6 ore in fiecare noapte, insa cercetarile arata ca adultii care dorm mai putin de sapte ore, fie pentru o singura noapte, fie pentru cateva zile, saptamani sau luni, se concentreaza mai greu si au mai multe probleme decat persoanele care dorm intre sapte si noua ore in fiecare noapte. Dar exista un truc simplu care poate rezolva aceste probleme. Trebuie sa te folosesti doar de limba si de gura pentru a te asigura ca adormi repede in fiecare noapte. Se numeste metoda de respiratie 4-7-8.

Acest exercitiu, cunoscut si sub numele de respiratie relaxanta, te ajuta sa dormi mai bine. Se bazeaza pe pranayama, o practica indiana antica, insemnand reglarea respiratiei. Exercitiul este descris ca fiind un tranchilizant natural pentru sistemul nervos, care ajuta corpul sa intre intr-o stare de calm si relaxare, de care ai nevoie inainte de a adormi. 

Exercitiul de respiratie 4-7-8 este foarte simplu, dureaza foarte putin, nu ai nevoie de echipamente si se poate face oriunde. Desi poti face acest exercitiu in orice pozitie, este recomandat sa stai cu spatele drept in timp ce inveti exercitiul.

Asaza varful limbii in cerul gurii, exact in spatele dintilor din fata, si tine-l acolo pe tot parcursul exercitiului. Vei expira pe gura, in jurul limbii tale.

1. Expira complet pe gura, cu zgomot.

2. Inchide gura si inhaleaza aerul pe nas, numarand pana la 4 in gand.

3. Ține-ti respiratia pana numeri la 7. 

4. Expira complet pe gura, cu sunet, numarand pana la 8.

5. Aceasta este o respiratie. Acum inhaleaza din nou si repeta ciclul de inca 3 ori, pentru un total de patru respiratii. 

Retine ca intotdeauna trebuie sa inhalezi usor pe nas si sa expiri aerul cu zgomot pe gura. Varful limbii tale ramane in aceeasi pozitie tot timpul. Expirarea aerului dureaza de doua ori mai mult decat inhalarea. Timpul pe care il petreci la fiecare faza nu este important, ci raportul de 4:7:8. Daca intampini dificultati in respiratie, poti accelera exercitiul, dar pastreaza raportul pentru cele trei faze. Cu ajutorul practicii, vei putea incetini totul si te vei obisnui cu respiratia tot mai profunda.

sursa: eva.ro

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005298 (s)