News Flash:

Plante care fortifica imunitatea organismului

17 August 2018
997 Vizualizari | 0 Comentarii
busuioc genovez

De multe ori suntem tentati sa cautam în farmacii remedii puternicechiar si pentru cele mai simple raceli. Natura însa ne sta la dispozitie, oferindu-ne posibilitatea sa alegem din zeci de tipuri de plante, toate cu o puternica capacitate de vindecare.
Iata cateva dintre ele:

Aloe
Sucul de aloe este folosit cu succes în tratarea racelilor, dar si curatirea organismului de toxine. Capacitatea de întarire al sistemului imunitar se datoreaza continutului crescut în polipeptide, acid salicilic si substante antiseptice care distrug microbii, bacteriile si parazitii.
Se administreaza: în caz de gastrite, ulcer, constipatie, diaree, dar se considera ca aloea poate trata pana la 200 de boli.

Echinaceea
Echinacea are o capacitate extraordinara de întarire a imunitatii organismului, prin stimularea productiei de globule albe, în special limfocite si a cantitatii de interferon. De asemenea, la nivel tisular, inhiba hialuronidaza, avand efect antiinflamator. Echinacea are actiune bacteriostatica asupra unor bacterii, virusuri si fungi.
Persoanele alergice trebuie sa fie foarte atente la produsele pe baza de echinacee, deoarece planta poate declansa alergie la nivel respirator.

Arnica
Arnica este una din plantele-minune, avand proprietati imunostimulatoare foarte puternice. Actioneaza în special la nivelul gatului si cailor respiratorii superioare, marind imunitatea organismului în lupta cu guturaiul, sinuzita, bronsita sau amigdalita.
Se administreaza: pentru prevenirea racelilor, este un excelent tonic natural pentru sistemul nervos.

5 plante care tin departe de tine tantarii

Soc
Datorita continutului mare în potasiu, flavonoide, acid folic si vitamina C, socul se afla printre cele mai puternice remedii pentru prevenirea si tratarea gripei si a guturaiului. Socul are atat o actiune de amplificare a imunitatii generale, cat si una de inhibare a dezvoltarii virusurilor care produc aceste boli. Este eficient împotriva diverselor tulpini gripale si daca este administrat în doze suficiente reduce timpul de recuperare dupa gripa.

Rozmarinul
Rozmarinul reuseste în mod miraculos sa lupte împotriva infectiilor datorita continutului de flavonoide. Este un analgezic perfect si stimulator, iar datorita fenolilor reduce inflamatiile.
Se administreaza: în diferite tipuri de raceli, crampe gastrice, infectii ale tractului respirator.

Busuioc
Busuiocul ajuta sistemul imunitar sa lupte cu racelile, prin actiunile sale de crestere a temperaturii corpului, ceea ce inhiba dezvoltarea microbilor. Este excelent in profilaxia racelilor sau pentru tratarea lor în faza incipienta. Busuiocul are o capacitate extraordinara de dezintoxicare si se considera ca ajuta la tratarea a cel putin 40 de afectiuni.

Se administreaza pentru: indigestie, flatulenta, sistem imun slabit, organism intoxicat.

Coada-calului
Continutul însemnat de acid salicilic si saruri minerale îi confera ceaiului preparat din aceasta planta proprietati imunostimulatoare, dezinfectante si este recomandat celor care se afla în perioade de convalescenta, anemicilor, etc.

Se administreaza: afectiuni renale, infectii genito-urinare, celulita.

Lemn-dulce
Este printre putinele remedii bune în toate fazele unei boli infectioase, precum si pentru preventie. Administrata intern, radacina plantei creste cantitatea de anticorpi din saliva, din mucoasa respiratorie si din cea digestiva, refacand si întarind aceste tesuturi, care sunt prima linie de aparare împotriva oricarei infectii. Lemnul-dulce este util si atunci cand sistemul imunitar se întoarce împotriva noastra, producand boli autoimune, regland productia si eliberarea de anticorpi. Are efecte hormonale foarte puternice.

Se administreaza : în caz de ulcer, inflamatii gastrice, spasme, digestie lenta.

Maghiran
Maghiranul stimuleaza imunitatea atunci cand se declanseaza guturaiul sau gripa, datorita capacitatii sale de a mari rapid temperatura organismului, producand un fel de acces de febra care permite sistemului imunitar sa actioneze extrem de eficient. Este bogat în tanini, flavonoide, mangan si zinc. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Se administreaza: în stari de greata, agitatie, detoxifierea organismului, dureri musculare si articulare.

Papadia
Poate stiati mai putin, dar papadia are efecte uluitoare asupra organismului. Datorita betacarotenului continut este un antioxidant de exceptie. De asemenea, papadia stimuleaza pofta de mancare, este remineralizanta si scade colesterolul.


rozmarinul busuioc lemn-dulce maghiran papadia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004904 (s)