News Flash:

Ce sa mananci daca vrei sa topesti grasimea de pe burta

17 Septembrie 2015
2018 Vizualizari | 0 Comentarii
grasimea de pe abdomen
Proteineleapa sau substantele care reduc apetitul sunt elementele cheie in construirea unei diete eficiente.

Expertii va ofera o lista cu alimente care reduc apetitul si va ajuta sa dati josburta fara efecte adverse asupra sanatatii, pe termen lung.

1. Iaurtul grecesc mentine senzatia de satietate

Ceea ce face iaurtul grecesc ideal in curele de slabire este continutul mare de proteine. Obtinut din lapte de capra sau oaie, iaurtul grecesc are de doua ori mai multe proteine decat iaurturile de vaca. Proteinele raman in stomac pentru mai mult timp, spun specialistii, ceea ce mentine senzatia de satietate.

“Procesul de metabolizare este mai lent decat in cazul carbohidratilor si la fel absorbtia lor. In acest caz, eliberarea de energie se face in trepte”, explica Ionut Stefan, consultant in nutritie la cabinetul “MC²” din Bucuresti.

Dezavantajul este ca unele iaurturi grecesti au mai multa grasime decat cele din lapte de vaca. Deci, in dietele de slabit sunt recomandate cele degresate si cele cu continut scazut de zahar.

2. Ceaiul verde arde grasimile abdominale

Mai multe studii sugereaza ca ceaiul verde ajuta la pierderea in greutate, prin stimularea organismului sa arda grasimi abdominale. Pentru ca efectul sa fie cel scontat este necesar sa beti ceai verde de mai multe ori pe zi.

“Dar atentie! Folosit in cantitati mari, da o falsa scadere in greutate prin deshidratarea pe care o produce datorita efectului sau diuretic”, avertizeaza Ionut Stefan.

3. Scortisoara aduce savoare fara calorii

Studii recente arata ca scortisoara poate avea un efect de stabilizare a nivelului de zahar din sange. Acest lucru ar putea reduce pofta de mancare, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat de tip 2, spun nutritionistii.

Puneti scortisoara in cafea, ceai sau chiar in iaurt, pentru a adauga un plus de savoare fara a multiplica numarul de calorii.

4. Ardeiul iute te ajuta sa mananci cu masura

Gustul picant al ardeiului iute este dat de o substanta fara miros numita capsacina, care se pare ca are capacitatea de a reduce apetitul si de a accelara metabolismul pentru perioade scurte de timp.

In plus, oamenii au tendinta de a manca mai putin atunci cand mancarea este picanta.

“Mancarurile condimentate dau o senzatie de satietate precoce prin iritarea mucoasei digestive, dar trebuie consumate cu masura intrucat pot provoca afectiuni ale esofagului, gastrice sau colorectale”, atentioneaza nutritionistul.

5. Fructele tin stomacul plin

Grapefruitul, pepenele, merele, perele si fructele de padure va ajuta sa va simtiti stomacul plin, cu foarte putine calorii. Nutritionistii atribuie aceasta senzatie cantitatilor mari de fibre solubile a caror digestie dureaza mai mult.

Daca mancati un fruct sau beti un pahar de suc natural inainte de masa, veti putea reduce numarul de calorii acumulate in timpul mesei. Pentru mai multe fibre consumati merele si perele cu coaja.

Daca simtiti nevoia sa mancati ceva dulce, fructele de padure sunt cea mai buna varianta. Sunt foarte aromate, au un gust dulce-acrisor si un sfert din caloriile unei prajituri.

6. Legumele crude

Morcovul, castravetele, ardeiul gras sau telina va satisfac dorinta de a rontai, au putine calorii si sunt pline de apa, deci dau senzatia de satietate. In salate, pot fi combinate cu peste, piept de pui sau curcan, sunca slaba de pui sau curcan, albus de ou fiert, branza proaspata de vaci sau masline verzi.

7. Pestele cu putine grasimi

Una dintre cele mai importante surse de proteine, pestele este un aliment care se bucura de un continut redus de grasimi. Acest lucru nu este valabil insa pentru orice tip de peste.

“Se recomanda pestele slab: pastrav, salau, cod, merluciu, dorada, biban, stiuca. Evitati somonul, rechinul,calcanul, care sunt de obicei mai satiosi prin continutul mai mare de grasimi.”

8. Quinoa, fara colesterol

Quinoa e un tip de cereale care creste pe culmile inalte ale muntior din America de Sud, cu boabe mici, rotunde, cu un continut mare de proteine (14 grame din 100) si lipsite de colesterol. Boabele se prepara prin fierbere si, mai rar, prin prajire si pot inlocui orezul.

“Supele sau preparatele cu legume in amestec cu quinoa sunt foarte utile”, spune nutritionistul. La noi, aceste cereale se comercializeaza in special in magazinele cu produse bio.

proteinele apa apetitul eficiente alimente burta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004919 (s)