News Flash:

Ce preparat din leustean te ajuta sa slabesti cel mai mult

19 Aprilie 2018
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
leustean

In limba latina i se spune Levisticum offidnale. In germana, denumirea este de Liebstockel (betigasul dragostei) datorita proprietatilor afrodisiace. in Romania planta se mai numeste leostean, libistoc, lustrean, buruiana de lungoare. 

Frunzele si radacina de leustean se foloseste pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni: hidropizie, reumatism, boli de inima, guta. Provoaca o buna diureza (eliminarea apei din corp) ceea ce ajuta la eliminarea litiazei renale (nisip la rinichi).

Totodata, ajuta la solubilizarea secretiei bronsice si usureaza expectoratia. Radacina de leustean e buna in tratamentul bolilor de stomac. La tratamentul eruptiilor de pe piele, se foloseste un decoct din frunze si radacini rase de leustean. 

Leusteanul, medicament curat pentru pietre la rinichi, circulatie deficitara bila lenesa

Se fac spalaturi ale portiunilor de piele bolnave. in popor, traditia spune ca femeile gravide trebuie sa evite consumul de leustean. Banalul leustean are efecte spectaculoase asupra sanatatii organismului.

Ceaiul din aceasta leguma este diuretic, laxativ, dezinfectant si antialergic. Este bun nu numai pentru a da jos kilogramele, ci li pentru a da stralucire tenului, pentru a scapa de toxinele care incarca organismul.

Se bea in fiecare seara cate o cana din acest ceai cald sau rece, dupa gust. Efectul va fi topirea surplusului de grasimi de pe ficat, inima si o circulatie buna. Infuzia de frunze se prepara astfel: o lingurita varfuita cu frunze de leustean la o cana cu apa clocotita, se lasa un minut, se strecoara. Se beau pana la trei cani pe zi.


leusteanul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006716 (s)