News Flash:

Ce este bine sa faci ca sa ai un creier sanatos pana la adanci batraneti

4 Iunie 2018
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
creier

Dieta, hidratarea si invatatul sunt cele trei ingrediente pentru a avea un creier sanatos la orice varsta. Ce trebuie sa mai faceti pentru a va provoca creierul, aflati in randurile de mai jos.


Creier sanatos – Faceti rebus!
Potrivit specialistilor, pentru buna functionare a creierului sunt importante exercitiile de creatie, fie ca e vorba sa scrieti articole, sa traduceti, sa rezolvati cuvinte incrucisate sau sa invatati o limba straina. Utile sunt si jocurile pe calculator, deoarece cresc atentia distributive. Atentie, insa! Nu le inlocuiti cu orele pentru somn!

Creier sanatos – Miscarea imbunatateste performanta cognitiva
De mare ajutor persoanelor care sufera de boli neurodegenerative, inclusiv in Alzheimer este efortul fizic, de 30 de minute, facut sub supravegherea specialistului. Motivul? Oamenii de stiinta afirma ca in timpul exercitiilor fizice, creste fluxul de sange la cap si se activeaza o proteina numita factorul de crestere nervoasa.

Creier sanatosFructele de padure imbunatatesc memoria
Din lista alimentelor indicate pentru un creier sanatos fac parte fructele de padure, care imbunatatesc memoria, avocado, dar si bananele care asigura doza necesara de glucoza. Ouale sunt bune, la randul lor, pentru marirea timpului de reactie al mintii, iar ciocolata amaruie creste puterea de concentrare. sursa: secretele.com


fructele memoria creier sanatos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006333 (s)