News Flash:

Ce efect are ciocolata in curele de slabire

3 Ianuarie 2015
1417 Vizualizari | 0 Comentarii
Persoanele care continua sa consume alimentele preferate, precum ciocolata, in timpul curelor de slabire, prezinta mai multe sanse sa piarda in greutate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii britanici, informeaza gandul.info, care citeaza dailymail.co.uk.

Pe de alta parte, curele de slabire bazate pe renuntarea la mancare au o probabilitate mai mare sa dea gres.

Janet Aylott, nutritionista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat: "Cercetari aprofundate au demonstrat ca dietele bazate pe renuntarea la mancare au o probabilitate mai mare sa dea gres. Secretul consta sa ai abordare mai relaxata si sa mananci cate putin din ce iti place."

Conform unui sondaj, renuntarea la ciocolata mai degraba ingrasa decat ajuta in timpul dietei. Astfel, 86% dintre cei care au continuat sa consume ciocolata in timpul dietei au reusit sa piarda in greutate. Dintre cele 2.100 de persoane intervievate - atat barbati, cat si femei -, cele care au pierdut in greutate au continuat, in 91% dintre cazuri, sa consume aceeasi cantitate de ciocolata ca inainte de punerea in aplicare a planului de slabire.

Cercetarile de pana in prezent au aratat ca persoanele ce urmeaza o cura de slabire eliminand complet din dieta alimente precum ciocolata, vinul si biscuitii prezinta un risc mai mare de ingrasare, deoarece "compenseaza" consumand mai mult din alte alimente.

Pe langa toate aceastea, ciocolata contribuie la prelungirea vietii datorita continutului de polifenoli din cacao - regasiti de asemenea in vinul rosu -, ce impiedica oxidarea colesterolului rau si protejeaza impotriva cancerului.

Un studiu efectuat de Universitatea Harvard pe 8.000 de barbati in varsta de 65 de ani a relevat ca aceia care consumau cantitati moderate de ciocolata de pana la trei ori pe luna au trait aproape un an mai mult decat cei care nu mancau deloc.

ciocolata slabire greutate studiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006578 (s)