Peste tot in lume oamenii au avut de-a face cu mahmureala, macar o data in viata. Adevarul universal despre alcool este ca acesta este distractiv pana in momentul in care nu mai e. Vezi la ce mancaruri ciudate apeleaza oamenii ca sa se trateze de efectele neplacute ale bauturilor alcoolice. Ciorba de burta Daca numai gandul la aceasta ciorba iti provoaca o stare neplacuta, afla ca in Turcia si in Mexic ea este considerata un remediu excelent impotriva mahmurelei. Hering marinat Muraturile sunt un remediu anti-mahmureala excelent, pe care il folosim atat noi cat si celelalte tari din Europa de Est. Germanii merg un pic mai departe si consuma hrana solida ca sa scape de efectele nedorite ale alcoolului. Ei mananca hering murat cu ceapa. Parca o mancare cam grea dupa o noapte agitata, nu-i asa? Dar functioneaza. Umeboshi In Japonia, dupa o noapte agitata se consuma umeboshi, care sunt de fapt prune murate. In ciuda faptului ca suna foarte ciudat, prunele murate sunt pentru japonezi echivalentele aspirinei sau ale merelor pentru europeni. Se zice ca un umeboshi pe zi este cel mai bun medicament posibil. Aciditatea acestor prune are un efect intens asupra corpului – neutralizeaza oboseala, stimuleaza digestia si accelereaza eliminarea toxinelor, tocmai de aceea sunt excelente pentru mahmureala. Lapte de bivol Desi continutul nu are nicio treaba cu bivolul, numele in sine pare sa-ti faca mai multa greata decat mahmureala insasi. Totusi, in Namibia se consuma un milkshake cu acest nume, care contine crema groasa, rom si lichior crema. Face minuni, se pare. Voodoo Nu este o gluma – in Haiti, oamenii dau vina pe alcool pentru mahmureala, asa ca isi aduna toata energia impotriva acestuia. Ei infig 13 ace in dopul de pluta al sticlei si asteapta sa treaca mahmureala. Sanatate.bzi.ro
Comentarii (0)