News Flash:

Ce declanseaza cancerul colorectal?

19 Aprilie 2018
882 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer

Cauzele cancerului colorectal sunt plurifactoriale, mai frecvente dupa o anumita varsta, ca urmare a scaderii treptate a capacitatii de rezistenta a organismului fata de agentii agresivi, externi sau interni.

Dintre cauzele externe, cei mai periculosi sunt factorii fizici cancerigeni cum sunt radiatiile ionizante, produsii poluanti din combustiile industriale, din transporturi sau din industria chimica, toate aparute ca rezultat al progresului tehnic si al civilizatiei. În plus, stresul cronic intensifica aparitia tumorilor canceroase.

La extinderea cancerului de colon mai pot contribui unii factori hormonali, imunologici, psihoemotionali, conflicte psiho-morale, stres si focarele de infectie din organism.

Dupa anul 1982 s-a constatat ca o varietate a bacteriei Escherichia coli, notata O-157:H-7 poate provoca boli grave gastro-intestinale. Aceasta varietate se fixeaza pe mucoasa intestinala, secreta o shigatoxina asemanatoare cu toxina bacteriei Shigella disenteriae. Toxina patogena patrunde prin mucoasa colonului si trece în circulatia sangvina atacand tuburile urinifere din rinichi, capilarele renale si intestinale, celulele pancreatice si chiar neuronii.

Un rol favorizant al aparitiei cancerului de colon îl au unele afectiuni din zonele limitrofe: rectocolita ulceroasa hemoragica, polipoza intestinala, diverticuloza rectosigmoidiana.

Cancerul de colon poate sa apara pe o leziune preexistenta, pe un focar de iritatie cronica sau pe orice tumora benigna. De aici rezulta necesitatea tratarii bolilor cronice, a infectiilor si a intoxicatiilor.

Toti acesti factori favorizanti ai cancerului diminueaza capacitatea de aparare a organismului si provoaca unele modificari la nivelul celulelor din colon si din organele învecinate.


colon
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005987 (s)