News Flash:

Ce boli tratezi cu nuci verzi - Beneficii pentru sanatate

25 Martie 2018
1155 Vizualizari | 1 Comentarii
nuci verzi

Nucile simbolizeaza viata si fecunditatea astfel ca e de asteptat ca acestea sa aiba proprietati uluitoare. Iata care sunt cele mai importante beneficiile ale nucilor asupra organismului uman:

Reduc riscul unui infarct:
Nucile contin calciu, fier, zinc, potasiu si vitaminele A, B, E si F care sunt deosebit de benefice atât sistemului osos, cât si inimii. Antioxidantii din compozitia acestora regleaza colesterolul din sânge si tensiunea arteriala.

Combate afectiunile stomacului:
Coaja de nuca are un rol foarte important pentru sanatatea noastra. Aceasta reuseste sa lupte impotriva afectiunilor stomacului precum infectiile intestinale acute. Trebuie sa pui in 300 ml de apa cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite si sa le lasi la macerat 10 ore. Apoi strecori amestecul si fierbi ce ramâne in 300 de ml de apa timp de cinci minute.

Trateaza negii:
Coaja de nuca verde te poate scapa rapid de negi daca masezi zonele afectate cu ele. Coaja este bogata in substante precum iodul si taninurile care trateaza infectiile.

Trateaza gastrita:
Tot coaja nucilor verzi este bogata in iod care ajuta persoanele care sufera de gastrita. Taie marunt cinci lingurite de coji verzi si pune-le intr-un borcan cu putin zahar, lasa-le la soare 10 zile si apoi 10 zile la umbra. Adauga putina tuica in borcan si mai lasa-le la macerat inca 10 zile. Strecoara amestecul si ia o lingura de tincture de trei ori pe zi inainte de masa.

Te fereste de infectiile urinare:
Miezul de nuca te scapa de infectiile urinare si de tuse, iar coaja macerate te scapa de varice.

Detoxifica ficatul:
Curata 10 nuci mari si taie-le in mai multe bucati. Pune-le intr-un litru de alcool si lasa-le 20 de zile la macerat. Arunca nucile, iar in lichid adauga trei cuisoare, o lingurita de scortisoara si una de vanilie, coaja de portocala si jumatate de kilogram de zahar dizolvat intr-un litru de apa. Ia acest ameste dupa mesele principale timp de o luna de zile.

sursa: sanatatea

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005210 (s)