News Flash:

Ce boli grave se trateaza la Apricot Forest Hospital si viata fabuloasa a calugarului shaolin Xuan Kong

17 August 2015
1511 Vizualizari | 0 Comentarii
Xuang Kong
• Rezultatele foarte rapide ale tratamentelor aplicate aici, transforma clinica dr. Jiang Feng intr-o atractie pentru pacientii din intreaga lume • Aici se trateaza foarte multi oameni de afaceri, doctori, profesori din Romania • Raspunsurile la multe intrebari despre tratamentele de aici isi gasesc originea la maestrul Xuan Kong, cel care l-a adoptat pe dr. Jiang Feng si l-a invatat medicina, buddhism si arte martiale

Destinatia aleasa de tot mai multi oameni de pe intreg mapamondul pentru a trata cele mai grave boli este Apricot Forest Hospital din China, un spital privatdedicat exclusiv medicinei clasice chineze. Aici se trateaza foarte multi oameni de afaceri, doctori, profesori si din Iasi, dar si din Romania. Rezultatele foarte rapide ale tratamentelor aplicate aici, transforma clinica dr. Jiang Feng intr-o atractie pentru pacientii din intreaga lume. In aceasta locatie de vis sunt foarte multi romani, inclusiv din Iasi, care au devenit practicanti ai medicinei traditionale din China. Unul dintre acestia este Richard Vencu, originar din Iasi, si care acum are o clinica stomatologica foarte moderna in Bucuresti, Ivory .

Despre Apricot Forest Hospital v-am oferit mai multe informatii intr-un material anterior, iar astazi revenim cu date complete despre tratamentele pe care le puteti face la Apricot Forest Hospital, dar si despre viata fabuloasa a maestrului Xuang Kong.

Spitalul in sine a fost inaugurat in anul 2013, fiind rezultatul deceniilor de munca ale fondatorului sau, dr. Jiang Feng. Fascinant este faptul ca dr. Jiang Feng conlucreaza cu medicina clasica. Aceasta imbinare intre medicina clasica si cea conventionala este denumita de dr. Jiang Feng cu sintagma "medicina integrativa". Spre exemplu, bolnavii de cancer pot urma doua tratamentesimultan: si pe cel prescris de el, format in special din ceaiuri, dar si pe cel recomandat in spitale, constand in chimioterapie si radioterapie.

Ce boli trateaza dr. Jiang Feng?

Dr. Jiang Feng este specializat in tratarea urmatoarelor afectiuni: cancer de prostata, artrita reumatoidanefrita (boala inflamatorie a rinichilor), heptatita,cirozaboli cardiovasculare. De asemenea, isi gasesc vindecare la el si persoanele care au probleme locomotorii cauzate de accidente. Practic, medicina integrativa se bazeaza atat pe diagnosticul si tratamentul pus in orice spital din lume, dar in vindecarea unei boli foloseste si principii ale medicinii clasice chineze. Poate cel mai important, medicina integrativa încearca sa verifice stiintific eficacitatea tratamentelor medicale clasice.

Dr. Jiang Feng are o experienta vasta, de peste 4 decenii, in practicarea medicinii clasice chinezesti si are convingerea ferma ca cele doua sisteme (medicina clasica chineza & medicina moderna din Vest) nu ar trebui, de fapt, si nu au putut fi amestecate. În mod ideal, ar trebui sa fie practicate in paralel, independent, dar integrat, adica in acelasi timp. Un tratament nu-l exclude pe celalalt, ci credinta dr. Jiang Feng este ca ambele sisteme pot contribui la vindecarea mai rapida a pacientilor. 

"Maestrul a spus in mod repetat ca nu exista competitie intre sistemele medicale si orice medicina care ofera rezultate este o medicina buna. In plus, afirma ca medicina chinezeasca clasica nu are solutii bune la problemele urgente, cum ar fi cele produse de accidentele auto, si aici medicina occidentala este net superioara. In schimb, problemele cornice isi gasesc adeseori rezolvarea mai degraba in medicina chinezeasca clasica", a declarat Richard Vencu, ieseanul care a devenit practicant in medicina traditionala chineza. Chiar daca din paradigme diferite, ambele sisteme cauta sa detecteze cauza declansarii bolii, pentru ca apoi sa poata interveni pentru vindecarea bolnavului. Abordarea medicinii clasice chineze are o traditie de cel putin cinci mii de ani, timp in care si-a dovedit din plin eficacitatea. În primul rând, medicii de medicina clasica chineza nu diagnosticheaza "boli", ei "identifica modele de dizarmonie din organismul pacientului". 

Metode de diagnosticare

În al doilea rând, modelele identificate de practicienii de medicina clasica din China reprezinta concepte total straine pentru medicina conventionala. Astfel, modele de dizarmonie nu corespund în mod direct sau indirect, chiar la boli recunoscute de medicina din Occident, conventionala. De exemplu, doi barbati diferiti diagnosticati cu cancer de prostata de un medic occidental nu pot avea acelasi tip de cancer in amanunt. Aici intervine medicina chineza clasica, iar dr. Feng Jiang si colaboratorii lui analizeaza, descopera si trateaza fiecare tip decancer de prostata in parte. În acelasi timp, doua persoane identificate de catre un medic chinez ca avand o boala de ficat de exemplu, numai unul ar putea fi diagnosticat si de medicina conventionala, celalalt neprezentand simptome detectabile pentru un medic bun dintr-un spital modern din Vest. Altfel spus, bazandu-se pe o experienta de milenii, imbinand medicina clasica din China si cu tehnici noi, dr. Jiang Feng si cu echipa lui descopera mult mai repede si mult mai usor orice boala pe care o are un om, in timp ce medicii care folosesc doar medicina conventionala, moderna nu pot vedea toate problemele cu care se confrunta inima, prostata sau creierul. 

Astfel, la spital Dr. Jiang si medicii de ucenicie care lucreaza in coordonarea lui continua sa ofere intreaga gama de tratamente medicale chineze clasice pe care le-a practicat timp de aproape 30 de ani, de la decocturi din plante mai cunoscute, acupunctura moxibustie si terapii dietetice, la cele mai frecvente diagnostice medicale qigong si terapiile, "excavatia discului umed", diagnosticarea sângelui si multe altele.

Cine a fost in realitate maestrul Xuang Kong?

Multa lume se intreaba cum reuseste dr. Jiang Feng sa previna si sa trateze cancerul doar cu niste plante, fara sa aplice metoda moderna? Cu atat mai mult cu cat plantele sunt combinate conform retetelor traditionale chinezesti, stiute doar de shaolini si de calugarii buddhisti. Raspunsurile la aceste intrebari isi gasesc originea la maestrul Xuan Kong, cel care l-a adoptat pe dr. Jiang Feng si l-a invatat medicina, buddhism si arte martiale. Maestrul Xuan Kong s-a nascut caZhao Xuewen în Wuhu, un oras pe malul sudic al râului Yangtze, în provincia Anhui in 1920, la doar opt ani dupa abdicarea Împaratului Pu Yi. La doar noua ani a calatorit în metropola Shanghai, pentru a incepe studiile în medicina si arte martiale cu unele dintre capetele luminate ale timpului, în special Wang Ziping.
La un moment dat, la scurt timp dupa invazia japoneza din anul 1937, Xuang Kong, care se traduce ca "vidul profund", s-a retras in Templul Shaolin, unde mai bine de 10 ani s-a concentrat pe studiul budhismului, pe meditatie, dar si pe qigong, o metoda de integrare atat in medicina clasica, in meditatie si arte martiale.

Xuan Kong a parasit templul înainte de începutul "Marii Revolutii Culturale proletara", din anul 1966, când "Garzile Rosii" ale lui Mao Zedong, i-au rapit si omorat pe multi dintre calugarii Shaolin
Perioada de zece ani în care tara a fost convulsionata de spasmele Revolutiei Culturale a fost deosebit de dura pentru oameni ca Xuan Kong. Temple antice din toata tara au fost demolate, carti arse, intelectuali de toate culorile încarcerati si torturati. Tinerii din tara, încurajati de liderii lor revolutionari, au cautat sa elimine complet cultura "veche, clasica". În cele din urma, câteva sute de mii de oameni au fost fie înfometati, fie incarcerati pe viata sau chiar omorati.

O viata dedicata alinarii suferintelor altora

De frica revolutionarilor, Xuang Kong a renuntat la straiele de calugar buddhist, si-a taiat parul si timp de cativa ani a dus o viata simpla, ratacind de-a lungul zonele rurale ale Chinei de Sud. In tot acest timp, a practicat medicina clasica si a facut multe acte de binefacere sub masca unui medic comun ratacitor. A practicat qigong si Arte Martiale intens, dar în secret total, pentru ca daca ar fi fost descoperit ar fi fost condamnat la moarte. Nu a mai purtat hainele de calugar decat din anul 1977, la un an dupa moartea presedintelui Mao Ze Dong.

Acesti ani au corespuns cu momentul in care Xuan Kong a început sa ia tineri ucenici, cel mai important dintre acestea fiind Dr. Jiang, care si-a petrecut o mare parte din urmatoarele câteva decenii alaturi de maestrul sau. La mijlocul anilor 1990, la peste 70 de ani, Xuan Kong a început sa-l însoteasca ocazional pe Dr. Jiang în calatoriile sale în strainatate pentru a trata pacientii straini. În 2004 el a fost instalat ca staret al Templului, din provincia Anhui, unde a petrecut ultimii ani din viata înainte de a parasi aceasta lume, în luna octombrie a anului 2011, la vârsta de 91 de ani.

Astfel, in cei peste 70 de ani in care a practicat si promovat medicina clasica chineza, calugarul Xuan Kong a salvat nenumarate vieti, a contribuit de multe ori la îmbunatatirea starii de sanatate a unor pacienti bolnavi incurabil dupa unii medici. Maestrul accepta foarte rar o plata simbolica, iar toti banii pe care ii primea ii dadea saracilor de pomana sau sustinea alte cauze nobile. Astfel, el a contribuit remarcabil la construirea unor poduri si cladiri, dar si la renovarea a zeci de structuri antice din provinciile Anhui, Zhejiang si Jiangsu. Întreaga sa viata admirabila a fost dedicata alinarii suferintei altora, si, ca atare, el este venerat ca fiind un "Buddha viu", de budistii devotati la sud de fluviul Yangtze, unde este localizat si Apricot Forest Hospital.

spital privat jiang feng richard vencu clinica stomatologica ivory
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004930 (s)