News Flash:

Cauze mai putin stiute ale bolilor de inima

18 Mai 2015
1272 Vizualizari | 0 Comentarii

Bolile de inima reprezinta cele mai frecvente afectiuni ale omului modern. Principalele cauze sunt stresul, fumatul, alimentatia necorespunzatoare, prea bogata in grasimi. Alaturi de aceaste cauze cunoscute de toata lumea stau si cauze mai putin cunoscute pe care nu le luam in seama, dar care nu fac decat sa declanseze sau sa agraveze bolile de inima. Iata cateva cauze mai putin stiute ale bolilor de inima:


1. Infectiile mici si repetate, racelile, abcesele dentare, inflamatiile articulare afecteaza sanatatea inimii si sunt un factor care poate declansa bolile de inima. 

2. Suferintele renale si absenta unui aport suficient de lichide este un alt factor tacut care poate declansa sau agrava o boala cardiaca. 

3. Viata in mediul urban, sedentarismul, mediul poluat sunt un factor de stres suplimentar, care afecteaza grav activitatea cardiovasculara. Bolile de inima sunt favorizate de viata in oras. 

4. Deficitul de calciu poate duce la declansarea si agravarea bolilor de inima. Calciul este unul dintre mineralele care intervin in transmiterea impulsului nervos la nivelul muschiului cardiac, iar dezechilibrele, si mai ales deficitul, aduce grave prejudicii bunei functionari a muschiului cardiac. 

5. Psoriazisul are aceleasi efect negativ asupra muschiului cardiac pe care il are diabetul asupra vaselor de sange. Pacientii cu psoriazis, o boala autoimuna, au mai multe sanse de a face atac de cord. 

6. O relatie tensionata si nesatisfacatoare cu partenerul de viata, este pe langa un factor de stres major si un factor care poate declasa suferinte cardiace. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005073 (s)