News Flash:

Cati bani a alocat municipalitatea pentru vaporetele de pe Bega

8 Aprilie 2015
1536 Vizualizari | 1 Comentarii
Primaria Timisoara a organizat la inceputul acestui an prima licitatie pentru achizitionarea de vaporetto, dar fara succes, pentru ca nu s-a prezentat nicio firma.
Valoarea contractului era estimata la 3.705.000 lei fara TVA pentru cele sapte vaporase dorite, adica peste 1 milion de euro cu TVA inclus, ceea ce insemna aproximativ 143.000 de euro bucata.
In plus, era prevazut ca ambarcatiunile sa fie livrate in patru luni de la data atribuirii contractului, sa aiba fiecare doua motoare, intre 50 si 70 de locuri si o lungime de pana la 20 de metri.
Cum n-a fost niciun ofertant, reprezentantii municipalitatii au decis ulterior ca ar trebui alocati mai multi bani pentru vaporase. Alesii locali au aprobat marti un proiect de hotarare in acest sens, scrie tion.ro.
Primarul Nicolae Robu spune ca daca nu se va reusi cumpararea ambarcatiunilor se poate ajunge la pierderea fondurilor europene pentru reabilitarea malurilor canalului Bega, acesta achizitie, prevazuta a se face separat din bani de la bugetul local, fiind un indicator care trebuie indeplinit in cadrul proiectului.
Robu a afirmat ca a fost solicitata o reducere a numarului de vaporase, de la sapte la trei, dar propunerea nu a fost aprobata pentru ca proiectul initial a prevazut anumiti indicatori, un anumit numar de pasageri care ar urma sa beneficieze de pe urma proiectului. Ceea ce a fost acceptat este prelungirea duratei de implementare pana la 31 decembrie 2015.
„Nu se gaseste pe mapamond un vaporetto la dimensiunile asumate, la acel pret. Ne dorim sa fie cat mai multi ofertanti. N-are sens sa reluam o licitatie in conditiile in care s-a facut prima. Se propune cresterea bugetului in speranta ca vom reusi sa avem o competitie si sa achizitionam vaporasele. Daca nu ne achitam de obligatia de a achizitiona vaporetto se considera indicator neindeplinit si pierdem banii europeni”, a afirmat Robu, care a precizat si ca se vor cere lamuriri suplimentare din partea specialistilor, de la Autoritatea Navala, pentru a se vedea daca nu pot fi achizitionate totusi ambarcatiuni de dimensiuni mai mici astfel incat sa nu fie afectati indicatorii proiectului. „Si mie mi s-a aparut, de la bun inceput, ca aceste ambarcatiuni ar fi prea mari. Dupa bunul-simt…”, a explicat edilul.

primaria timisoara tva inclus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006153 (s)