News Flash:

Cat vor fi impozitele la Timisoara in 2021. Apar taxe noi, altele se majoreaza

20 Noiembrie 2020
610 Vizualizari | 1 Comentarii
primaria timisoara

Si anul viitor, timisorenii vor plati taxele si impozitele locale aproximativ la acelasi nivel din 2020, propune Primaria Timisoara.

Potrivit proiectului de hotarare de consiliu local privind taxele si impozitele pentru anul 2021, anul viitor vine cu mici schimbari in ceea ce priveste sumele pe care timisorenii le vor scoate din buzunare pentru a-si achita darile la stat.

Cu alte cuvinte, in 2021, pentru impozitul pe cladirile rezidentiale si cele anexa aflate in proprietatea persoanelor fizice se ia in calcul cota de 0,08% asupra valorii impozabile, la fel ca in 2020. La cele nerezidentiale ramane cota de 0,6% asupra valorii impozabile, asa cum era si in 2020.

La imobilele nerezidentiale aflate in proprietatea sau detinute de persoanele juridice cota avuta in vedere la calculul impozitului/taxei pe cladiri va fi in 2021 de 1,3%, precum in 2020.

Nu se modifica nici impozitul pe masini si sunt scutiti in continuare proprietarii de autoturisme hibride.

Sunt scutiti de la plata impozitului/taxei pe cladiri timisorenii care au executat pe cheltuiala proprie lucrari pentru cresterea performantei energetice. Acestia trebuie sa depuna o cerere la Registratura Primariei impreuna cu documente justificative pana la 31 decembrie 2020. In cazul persoanelor juridice, trebuie ca imobilul anvelopat sa aiba destinatia de locuire.

De scutiri beneficiaza si cei care au reabilitat fatadele cladirilor. Nu platesc impozite nici persoanele fizice ale caror venituri lunare nete sunt mai mici decat salariu minim brut sau ale caror venituri constau in exclusivitate din indemnizatia de somaj sau ajutor social. De asemenea, se acorda scutiri pentru plata taxelor fundatiilor sau asociatiilor care au ca scop actiuni cu caracter social, umanitar si cultrual, celor care acorda servicii sociale sau de ingrijire medicala, dar si persoanelor cu handicap.

In vederea incurajarii organizarii de spectacole, de evenimente culturale, artistice si sportive, raportat la faptul ca Timisoara, pe fondul pandemiei de coronavirus, va fi Capitala Culturala Eropeana in 2023, pentru anul viitor se propune scutirea de la impozit pentru spectacole de teatru, balet, opera si opereta, concerte filarmonice sau alte manifestari muzicale, prezentarea de filme la cinematograf, spectacole de circ sau orice competitie interna sau internationala.

Unele taxe cresc, altele dispar si apar cateva noi

Unele taxe sunt propuse pentru a fi majorate in anul 2021, fata de anul in curs. Printre ele se numara taxa de divort pe cale administrativa, dar si taxa de vizitare la Gradina Zoo.

Fata de anul in curs, pentru anul 2021 se propune eliminarea taxei pentru oficierea casatoriei in alt loc decat cel de la Starea Civila, dar si cea pentru promovare turistica. Apar insa si taxe speciale noi, precum cea de schimbare a numelui ori cea de reatestare pentru functia de administratori de condominii.

Cei care isi vor achita integral taxele si impozitele aferente anului 2021 pana in 31 martie vor beneficia, ca de obicei, de o reducere de 10%.

Proiectul de hotarare privind taxele si impozitele pe 2021 la Timisoara poate fi consultat AICI. Va fi supus dezbaterii si aprobarii Consiliului Local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Daniel  | #50981
Oferta part-time. Lucru la calculator. Sigur. Valabil in toate judetele. Pornire acum. Incepi simplu si comod. Exact ceea ce iti trebuie. Aici este provocarea anului. Doar in timpul tau liber. Avem o eficienta incredibila. Incepe rapid si castiga bani online. Cel mai eficient. Sigur asta iti place si tie. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII la adresa de email – suditudaniel09@*****.com
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004952 (s)