News Flash:

Carmen Dan, indemn pentru politisti

9 August 2017
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
polityia locala1
Ministrul Afacerilor InterneCarmen Dan, a declarat, in aceasta seara, ca e necesar ca politistul sa aiba autoritate si sa se simta protejat, lucru ce se poate face prin imbunatatirea statutului politistului.


"Politistul trebuie sa aiba autoritate si sa se simta protejat, acest lucru se poate face prin imbunatatirea statutului politistului. Pentru ca am ridicat tema intaririi protectiei de care are nevoie, la inceputul mandatului meu, e o tema care e preluata de mine si cu sufletul nu doar cu indatorirea mea de ministru. (...) Exista o dezbatere si cu sindicatele dar si cu politistii. Am pus la dispozitie o adresa de mail si in doua saptamani am o situatie cu peste 130 de propuneri venite de la politisti. (...) Frecventa solicitarilor nu vizeaza cresteri salariale, ei spun ca vrem dotari suplimentare pentru protectie fizica, obligativitatea patrulele — minim doua persoane, inasprirea sanctiunilor pentru ultraj (...)", a spus ministrul.

Carmen Dan a adaugat ca noul statut al politistului se poate finaliza pana in septembrie si apoi sa fie depus in Parlament.


Ministrul Afacerilor Interne a mai afirmat ca se gandeste si la propuneri pentru amendarea legislatiei penale ce vizeaza sanctionarea ultrajului si omorului calificat al unui politist, judecator, jandarmi, militari, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, cu inchisoare.

Sursa: agerpres.ro

carmen dan politistul autoritate protejat ministrul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004819 (s)