News Flash:

Care sunt simptomele cancerului care apar doar la femei

13 Ianuarie 2018
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer la femei

Din pacate, formatiunile canceroase fac tot mai multe victime. Anumite simptome se regasesc cu precadere la femei. Sanatatea ar trebui sa fie singura grija, insa din pacate stilul de viata agitat si programul super incarcat  de zi cu zi ajung sa isi puna amprenta si asupra sanatatii fizice nu doar psihice.  Find considerate sexul frumos, femeile sunt mult mai usor de remarcat in anumite situatii in cae sanatatea le joaca feste. Desi, afectiunile canceroase se dezvolta la fel atat la femei cat si la barbati, anumite simptome si forme canceroase sunt specifice femeilor. Si asta din cauza doze marite de hormoni ce se regasesc in organismul feminin.
 
Cu toate ca simptomele pot fi confundate foarte usor, anumite simptome ale cancerului imitand alte boli sau afectiuni, este indicat sa monitorizezi felul in care se dezvolta organismul tau de la zi la zi, mai ales daca te confrunti cu simptome cum ar fi aparitia din senin a vanatailor, febra inexplicabila, oboseala sau sangerarile anormale.
 

Semnale canceroase feminine

Sangerari menstruale sunt un fenomen absolut specific femeilor aflate in plina acivitate ovariana, incepand din perioada de pubertate pana la instalarea menopauzei. Orice sangerare aparuta dupa ce menopauza s-a instalat poate fi un semnal alarmant al cancerului de endometru.
 
In plus, nodulii sau orice alta modificare ce apare la nivelul sanilor ar trebui sa te trimita la o mamografie deoarece la nivelul lor se pot dezvolta formatiuni canceroase, chiar daca nu toti nodulii sunt cancerosi.  Un alt simptom al dezvoltarii tumorii canceroase la femei o reprezinta balonarea pe o perioada mare de timp, ce poate fi insotita adesea si de constipatie. Aceste doua semnale pot scoate la iveala prezenta unui cancer ovarian sau de col uterin.  O afectiune precum este endometrioza care nu este depistata la timp si tratata corespunzator poate favoriza infertilitatea si dezvoltarea anumitor formatiuni la nivelul aparatului genital feminin.
 

Banala raceala - simptom canceros

Chiar daca suntem in perioada virzelor si a racelilor, atunci cand imunitatea ta scade dramatic, organismul este expus bacteriilor din jur. Ei bine, daca si tu te confrunti cu o raceala de mai bine de 2-3 saptamani si nu observi nici o imbunatatire, ba mai mult este insotita si de o tuse persistenta, atunci nu mai astepta si mergi la medicul specialist. 
Tusea persistenta poate scoate la iveala o bronsita acuta sau prezenta leucemiei, in aest caz fiind prezente si senzatia de gheara in piept sau durearea din brate ce radiaza catre piept.
 
Nici febra nu este de neglijat.  In momentul in care in organismul tau exista o infectie, sistemul imunitar lupta sa o elimine si adesea apare si febra. In plus, o temperatura mai mare de 37 de grade mentinuta mai multe zile la rand pot fi din cauza modificarilor celulare la nivelul celulelor rosii sau albe, astfel slabind cu mult puterea de aparare a organismului. 
Daca la tusea persistenta, febra mai adaugi si dureri de oase, tabloul este mai mult decat „ideal” pentru a merge la medicul specialist.

Scaderea brusca in greutate, motiv de panica

Nu trebuie sa faci din fiecare masa un ospat si nici nu trebuie sa stai nemancat cu zilele. Ai nevoie de un echilibru constant pentru a te mentine sanatos, insa daca brusc ai scapat de foarte multe kilograme, si aici ne referim la cel putin 6 kilograme pe saptamana fara a tine dieta, merg la medicul specialist.

Lipsa poftei de mancare si pierderea brusca in greutate sunt semnele cele mai evidente ale cancerelor de ficat, pancreas, esofag sau chiar stomac ori colon.

Nici interiorul cavitatii bucale nu este ferit de tumori, astfel ca daca ai obervat modificari la nivelul gingiilor sau afte care nu mai trec, iata iarasi un simptom care trebuie sa te puna pe ganduri ca ceva nu este in regula si trebuie sa mergi la medicul specialist.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006017 (s)