News Flash:

Daca ai sti de cate boli te vindeca hreanul, l-ai consuma zilnic

13 Ianuarie 2018
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
hrean

Daca l-ai examina mai amanuntit ai afla ca hreanul are multiple proprietati printre care proprietati antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodisiace, antiparazitare si antianemice. Insa paleta sa larga de utilitate nu se opreste aici deoarece este antiscorbutic, colagog, diuretic, revulsiv puternic, creste tensiunea arteriala, este vasodilatator coronarian, incalzeste organismul si stimuleaza sistemul imunitar.

Deci iata cate beneficii intr-un singur produs. Celebra reteta de hrean ras si amestecat cu otet pare a fi cea mai cunoscuta in randul nostru mai ales daca alaturi avem si cateva sarmale delicioase si o portie de mamaliguta calda. Insa stiai ca poti apela la compresele pe baza de hrean pentru a trata anumite afectiuni?

Te scapa de durerile de cap

Nu doar ingerand o bucata de hrean te vei bucura de calitatile sale curative ci si daca alegi sa strivesti cateva frunze de hrean verde si apoi sa le aplici ca o compresa pe frunte.
Daca ai parte de dureri in oricare alta zona a corpului, atunci striveste o frunza de hrean, pune peste ea un pic de ulei de masline si leaga pe zona respectiva fixand cu ajutorul unui batic.

Un alt amestec potrivit este cel facut din frunze strivite de hrean, amestecat ecu miere si faina de grau pana obtii o pasta, care la fel se aplica pe locul dureros.
Compresele cu hrean se lasa un maxim de 10-15 minute dupa care se clateste zona cu apa calduta si se aplica o crema hidratanta.

Siropul de hrean te scapa de tuse

Daca te supara tusea apeleaza la siropul de hrean, 4-5 lingurite pe zi si va calma durerile de la nivelul gatului si va elimina tusea.

Poti de asemeena sa faci si gargara cu 3 picaturi de tinctura de hrean diluate intr-un pahar de apa, iar daca problema ta este raceala tot ce ai nevoie ste de un ceai din frunze de hrean, pe care il poti eventual indulci cu putina miere insa numai dupa ce s-a racit.

Rade o legatura de hrean, amestec-o cu faina de grau si apa pana obtii o pasta si aplic-o la nivelul gatului cu ajutorul unei fese si vei uita de problemele cauzate de amigdalita.

Adjuvant in paradontoza

Mesteca cat de mult poti o bucata de hrean crud dat eventual prin razatoare, amestecat daca vrei si cu morcov ras pentru a atenua astfel iuteala hreanului.
Un alt truc este acela sa diluezi 20 de picaturi de tinctura de hrean intr-un pahar cu apa si sa iti clatesti gura cu ea de 3 ori pe zi cel putin 1-2 minute.Secretul pielii frumoase

Sterge-ti tenul cu ajutorul unui disc demachiant cu otet de hrean si vei uita de tenul palid, iar daca seara inainte de culcare, aplici pentru 10-15 minute pe obrazi putin sirop de hrean si apoi il vei indeparta cu un tampon inmuiat in lapte, te vei bucura de un ten tanar mult mai mult timp.
Tenul descuamat se dvindeca de minune daca il stergi cu 5 picaturi de tinctura de hrean diluate in jumatate de pahar de apa si daca aplici apoi un unguent de galbenele.

Stiai ca...

...hreanul imbunatateste memoria daca alegi sa mananci salata de hrean?

 ...hreanul ajuta la eliminarea excesului de apa daca il consumi regulat ras sau in salata ?

... hreanul elimina vermii intestinali?

preluat de pe clicksanatate

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006740 (s)