News Flash:

Care este limita de varsta pana la care oamenii pot trai

3 Iunie 2018
1019 Vizualizari | 0 Comentarii
limita de varsta

Care este varsta maxima pana la care oamenii pot trai? Este intrebarea la care oamenii de stiinta au incercat sa gaseasca un raspuns de-a lungul anilor. S-ar putea sa nu existe o limita de varsta pana la care oamenii pot trai, cercetatorii nereusind sa indentifice una pana in prezent.

Supercentenarii (persoanele care au atins varsta de 110 ani) Emma Morano, care a murit la117 ani, si Jeanne Calment, care s-a stins din viata la 122 ani, i-au determinat pe cercetatori sa incerce inca o data sa descopere care este pragul maxim de varsta pe care oamenii il pot atinge.

intr-un studiu publicat in luna octombrie in revista Nature, o echipa de cercetatori de la Institutul de Medicina Albert Einstein din New York a ajuns la concluzia ca omenirea si-a atins limitele si ca recordul actual nu mai poate fi doborat. Cercetatorii au analizat mai multe baze de date care contineau informatii in legatura cu durata maxima de viata din mai multe zone ale lumii. insa rezultatele acestui studiu sunt contrazise de alte cinci studii realizate ulterior care au aratat ca datele pe care le-au folosit in cadrul cercetarii erau incomplete, scrie digi24.ro, care citeaza Live Science.

Cele mai recente studii au analizat durata de viata a celor mai longevive persoane din mai multe zone din lume si au descoperit ca durata maxima, dar si cea medie vor continua sa creasca in anii urmatori, luand in calcul si faptul ca conditiile de viata se vor imbunatati. 

Chiar daca pentru moment nu poate fi stabilita cu exactitate limita maxima de varsta, asta nu inseamna ca nu exista, spun specialistii, iar dificultatea pe care o presupune obtinerea unui raspuns este data de conditiile speciale pe care o cercetare de acest gen o presupune. Astfel ca rezultatele difera in functie de metodele folosite in evaluarea statisticilor, adauga specialistii.


supercentenarii jeanne calment
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008156 (s)