News Flash:

Carbohidrati care te ajuta sa scapi de cateva kilograme

5 Aprilie 2015
1589 Vizualizari | 1 Comentarii

Carbohidratii sunt necesari intr-o dieta sanatoasa, dar trebuie sa stii sa-i alegi pe cei buni. Carbohidratii cu eliberare prelungita sunt cei buni, in timp ce carbohidratii cu eliberare rapida (din alimentele prea procesate) nu sunt tocmai buni. Afla de la dr. Oz cativa carbohidrati care te ajuta sa slabesti:
1. Taiteii asiatici

Acesti taitei sunt preparati din radacina cartofilor dulci sau amidonul boabelor de fasole. Deoarece sunt transparenti dupa ce-i gatesti au capatat denumirea de tatei din celofan. Ii gasesti in magazinele cu specific asiatic sau in diverse magazine online. Dr. Oz ii recomanda tocmai pentru ca nu contin faina alba de grau care determina cresterea continutului caloric, astfel incat 60 de grame de paste din faina alba contin 200 de calorii. Spre deosebire de pastele obisnuite, in 60 de grame de taitei din celofan vei gasi doar 10 calorii. 

Potrivit informatiilor oferite de dr. Oz, daca inlocuiesti pastele obisnuite cu taiteii de celofan, chiar daca ii vei consuma de cateva ori pe saptamana tot vei reusi sa scapi pana la finalul anului de 5 kilograme.

2. Cartofii mov
Sunt un tip de cartofi originari din America de Sud si nu ingrasa absolut deloc, dupa cum a precizat dr. Oz in emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Multe studii realizate de-a lungul timpului au evidentiat foarte clar faptul ca acest tip de cartofi nu reprzinta un pericol pentru silueta ta. 

O portie de cartofi mov contine cu 30% mai putine calorii decat cartofii obisnuiti. Textura si gustul sunt aproape identice cu ale cartofului alb. Daca inlocuiesti cartofii obisnuiti cu cateva portii de cartofi mov, pe parcursul unui an vei reusi chiar sa slabesti mai mult de un kilogram.

3. Orz
Il poti folosi pentru a substitui orezul alb rafinat, sugereaza dr. Oz. Orzul este foarte nutritiv si datorita continutului ridicat in fibre. O portie de orz are 5 grame de fibre, care ajuta la reglarea digestiei. Daca vei inlocui orezul alb cu orz, chiar daca ii vei consuma cu regularitate de cateva ori saptamanal, pe parcursul unui an vei reusi sa slabesti mai mult de un kilogram.


carbohidratii taiteii asiatici cartofii mov orz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005121 (s)