News Flash:

Cand va fi inaugurat Oncogenul din Timisoara

18 Ianuarie 2015
1630 Vizualizari | 0 Comentarii
Oncogenul de langa Spitalul Judetean Timisoara va fi inaugurat in curand, cel mai probabil in primavara. Acolo, la Centrul de terapii genetice si celulare in tratamentul cancerului din Timisoara, se va cauta leacul pentru cancer.
Centrul de terapii genetice si celulare in tratarea cancerului (Oncogen), realizat cu bani de la Uniunea Europeana (12 milioane de euro) va fi inaugurat, cel mai probabil, la sfarsitul lunii aprilie.
Parterul cladirii are mai multe sali de documentare, conferinte sau teleconferinte, la etajul 1 se va realiza cercetare fundamentala, etajul al doilea va fi dedicat diagnosticului avansat in cancer pentru terapia personalizata, iar la etajul trei va functiona o fabrica de medicamente de mici dimensiuni. Aceasta va fi singura de acest fel din estul Europei, in care vor putea fi produse vaccinuri, medicamente si celule stem sau fragmente de celule stem. La ultimul etaj al cladirii, al patrulea, se vor realiza experimente, scrie tion.ro.
Fabrica de medicamente de la etajul trei este una de mici dimensiuni, dar gazduieste atat circuite de fabrica de medicamente, cat si ofera conditii de cultivat virusi. Practic, aici s-ar putea produce vaccinuri, medicamente, celule. Fabrica de medicamente, unica in estul Europei,  este de fapt o incinta din panouri de inox, ermetica, compartimentata, cu usi etanse si prevazuta cu senzori care detecteaza orice particula.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008227 (s)