News Flash:

Campionatul intern de fotbal dupa primele 15 etape

21 Noiembrie 2018
2477 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca efectuezi o simpla cautare pe site-urile ce ofera statistici din Liga I, poti observa cu usurinta faptul ca in acest moment ordinea primelor 3 echipe in clasament este identica cu cea inregistrata la finalul sezonului 2017/2018: CFR Cluj este din nou liderul competitiei interne, FCSB pare a fi abonata in ultimii ani la pozitia secunda, in timp ce oltenii lui Devis Mangia parca nu indraznesc sa urce mai sus in clasament. Totusi, daca nu ar fi ratat 4 din cele 10 lovituri de la 11 m primite in acest sezon (cifra record daca stai sa te gandesti ca Sepsi nu a beneficiat de nici un penalty in primele 15 etape) U Craiova  ar fi putut sa fie pe prima pozitie in acest moment. Cea mai importanta dintre cele 4 lovituri de pedeapsa ratate de olteni a avut loc chiar pe terenul campioanei, atunci cand starul Craiovei, Alex Mitrita a ratat deschiderea scorului chiar pe finalul partidei (min. 84). Daca ar fi inscris, cel mai probabil Craiova ar fi castigat iar acum ar fi avut cu 2 puncte in plus iar clujenii cu unul in minus. 

 In ciuda situatiei din clasament, la cele mai multe case de pariuri, FCSB este principala favorita la titlu in acest sezon, cota oferita fiind insa aproape identica cu cea a clujenilor (2.25 – 2.35). Ca si in clasamentul Ligii I, locul 3 in topul favoritelor este ocupat de U Craiova, cota pentru ca titlul sa ajunga in Banie fiind 9.00. 

Desi au avut parte de un start de sezon tumultuos, despartindu-se de antrenorul Edi Iordanescu dupa doar 3 meciuri si ratand calificarea atat in Liga Campionilor, cat si in Europa League, CFR Cluj l-a numit din nou pe Toni Conceiçao antrenor si, usor usor, a redevenit echipa solida din editia trecuta, care castiga, in general la doar un gol diferenta, mai toate partidele disputate.

Fara titlu de 3 sezoane, FCSB trece din nou printr-o perioada mai slaba, datorata in mare parte numeroaselor accidentari din compartimentul defensiv, insa patronul echipei, Gigi Becali, e hotarat sa remedieze situatia, anuntand multe transferuri importante in aceasta iarna. Este vorba, aflam de pe telekomsport.ro, de doi jucatori de la Viitorul Constanta, fundasul Tudor Baluta (19 ani, cotat cu 900.000 de euro pe transfermarkt.com) si atacantul Denis Dragus (19 ani, 450.000 de euro pe transfermarkt.com), ambii insa fiind piese de baza ale lui Gica Hagi, care ar putea totusi sa nu fie de acord cu cele doua transferuri. Se vorbeste insa despre faptul ca Becali ar fi dispus sa plateasca pentru cei doi in jur de 2.5 milioane de euro, asa ca sunt sanse destul de mari sa ii vedem pe Baluta si Draguas evoluand la FCSB din primavara. Un alt jucator dorit de gruparea bucuresteana este portarul celor de la Astra Giurgiu, Plamen Iliev (26 de ani, 850.000 de euro pe transfermarkt.com). 

Dupa cum mentionam mai sus, Craiova ramane totusi pe locul 3 in topul favoritelor, in ciuda faptului ca in tur a invins FCSB (2-1) si era cat pe-aci sa castige si la Cluj, partida terminandu-se 0-0 doar pentru ca Mitrita a ratat un penalty in minutul 84. La Craiova, atmosfera din jurul clubului este extraordinara iar suporterii umplu mai mereu stadionul, asa ca nu ar fi totusi exclus ca titlul sa ajunga in Banie, dupa atat de mult timp (sau pentru prima oara, daca alegi sa nu faci legatura intre actuala U Craiova si fosta echipa a Craiovei). 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006314 (s)