News Flash:

Cadrele didactice ar putea iesi la pensie mai devreme cu trei ani, la cerere

9 Iulie 2016
1029 Vizualizari | 0 Comentarii
profesori1
Cadrele didactice ar putea iesi la pensie cu 3 ani mai devreme, la cerere, prevede un proiect de lege, deoarece exista dascali care "nu se mai afla in posibilitatea fizica sau psihologica sa raspunda cerintelor de eficienta ale sistemului de invatamant actual intr-o continua schimbare".
”Pe de o parte, exista angajati care doresc pensionarea, la cerere, pentru ca nu se mai afla in posibilitatea fizica sau psihologica sa raspunda cerintelor de eficienta ale sistemului de invatamant actual intr-o continua schimbare, iar acest fapt se reflecta in rezultatele elevilor. Pe de cealalta parte, exista cadre didactice care demonstreaza competenta si dupa implinirea varstei de pensionare. Acestora, legea le permite sa ramana titular in sistemul de invatamant inca 3 ani peste varsta standard de pensionare”, se arata in expunerea de motive care insoteste un proiect de lege initiat de un grup de senatori PSD.
Initiatorii, printre care senatorii PSD Marian Pop, Ecaterina Andronescu si Mihai Fifor, sustin ca propunerea este intemeiata deoarece echilibreaza balanta.
”Daca legea permite activitatea cadrelor didactice, la cerere, 3 ani dupa implinirea varstei de pensionare, sa li se permita si pensionarea acelor angajati care considera ca nu mai sunt apti de rezultate in invatamant, tot cu 3 ani anterior varstei de pensionare”, se mai arata in expunerea de motive.
Conditia prevazuta in propunere este vechimea in invatamant - 25 de ani pentru femei, respectiv 30 de ani pentru barbati.
Senatul este camera decizionala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006214 (s)