News Flash:

Situatie disperata pentru mii de copii din Vaslui

6 Iulie 2016
893 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 Copii
In evidentele Directiei pentru Protectia Copilului sunt aproape 4000 de astfel de cazuri. Alte cateva sute de copii, nu sunt insa consemnate in nicio baza de date. Vasluienii sustin ca banii, oricat de multi ar fi, nu pot umple in inima unui copil golul lasat de plecarea parintilor. „Nu vedeti ca sunt copii care se sinucid, care nu mai invata, se drogheaza. Nu au parintii langa ei sa ii supravegheze. Oricate le-ai da copiilor, daca nu esti langa ei cand au nevoie nu ai facut nimic. I-ai pierdut. Banii nu rezolva totdeauna lucrurile”, a spus Luminita Ifrim. Oficial, in judetul Vaslui numarul copiilor care au ambii parintii plecati in strainatate si au ramas in grija familiei largite se apropie de 4.000 de cazuri. Pentru 10% dintre ei,  statul a luat masura de instituire a protectiei deoarece au ramas ai nimanui.

 „La acest moment exista in judetul Vaslui aproape 4.000 de copii cu  parintii plecati la munca in strainatate.  Pentru marea majoritate nu s-au instituit masuri de protectie sociala, copiii ramanand in grija rudelor de grad 4, dar au fost si situatii in care am fost nevoiti sa gasim si sa instituim masuri de protectie a minorilor”, ne-a spus Ionel Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

Recent Executivul a anuntat ca doreste introducerea unor masuri mai dure pentru familiile care se obliga sa aiba grija de copii celor plecati in strainatate. Testarea psihologica, verificari mai atente si periodice sunt cateva dintre modificari. Se doreste astfel ca numarul copiilor ce se despart de parinti sa fie tot mai mic.

4000 vaslui dgaspc vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036404 (s)