News Flash:

Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, principalele orase care vor atrage investitii imobiliare in 2015 (studiu)

4 Februarie 2015
1269 Vizualizari | 0 Comentarii
Cresterea apetitului investitorilor pentru sectorul imobiliar s-a putut observa in 2014 si in Romania, inregistrandu-se o serie de tranzactii cu proprietati, atat pe segmentul de birouri, cat si pe cel comercial, conform raportului Emerging Trends in Real Estate Europe 2015, remis, miercuri, AGERPRES.
,,Ne asteptam sa asistam si in 2015 la o serie de investitii semnificative in acest sector, dar si la o reluare mai sustinuta a constructiilor noi, indeosebi in orase mai dinamice economic precum Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca', apreciaza realizatorii raportului.
Primele cinci piete imobiliare europene ale lui 2015 se preconizeaza a fi, conform raportului realizat de Urban Land Institute (ULI) si PwC, orasele Berlin, Dublin, Madrid, Hamburg si Atena.
'Odata cu revenirea increderii in pietele imobiliare in ultimii ani, a avut loc si o crestere progresiva a apetitului pentru risc. Investitorii au considerat ca activele de clasa A sunt scumpe si greu de gasit si s-au orientat in schimb atat catre noi oportunitati, orase aflate in curs de redresare, active de clasa secundara si oportunitati de dezvoltare, cat si alte clase de active imobiliare. Tendinta aceasta s-a resimtit in SUA timp de cativa ani si a fost evidentiata pentru prima oara in Europa de raportul Emerging Trends Europe de anul trecut, atunci cand am aratat ca investitorii tinteau catre pietele din Spania si Irlanda. Insa, raportul de anul acesta subliniaza faptul ca aceasta tendinta prinde avant la nivel european, cu orase ca Atena, Amsterdam, Birmingham si Lisabona, care sunt vazute in prezent ca potentiale puncte de interes', spun realizatorii studiului. 
Investitorii imobiliari, dispunand de capital provenind de la fonduri suverane de investitii si fonduri de pensii din Asia si America de Nord, se muta in medii mai putin competitive si isi indreapta atentia catre active de clasa secundara si oportunitati de dezvoltare. De exemplu, Berlinul a depasit orasul Munchen ca piata principala europeana de investitii, dat fiind ca este mai ieftin decat alte orase germane mari. 
Raportul arata ca, in ciuda incertitudinilor economice din Europa, proprietatile imobiliare raman un teren fertil pentru investitori. 70% dintre investitori se asteapta ca anul 2015 sa existe un influx mai mare de capital, in cautarea celor mai bune afaceri. Cea mai mare problema pe care acestia o anticipeaza este deficitul de active, urmata de provocarile aduse de reglementari si de costurile de finantare. Majoritatea investitorilor (82%) considera ca disponibilitatea activelor adecvate va avea un impact mediu sau moderat asupra afacerilor lor in 2015. 
Investitiile inteligente vor fi acelea care vor sti sa capitalizeze pe fondul cresterii populatiei, urbanizarii, procesului de imbatranire si al inovatiilor tehnologice. Interesul pentru sectorul de spatii inchiriate este pronuntat in special in Marea Britanie si Germania. Alte sectoare care par sa atraga investitori sunt logistica, alimentata de preferintele in crestere ale consumatorilor pentru cumparaturi online, si serviciile de asistenta medicala.AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007630 (s)