News Flash:

Cat costa apartamentele in Timisoara

3 Februarie 2015
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
Piata imobiliara din Timisoara merge din nou impotriva valului. Daca la nivel national a avut loc o crestere medie a preturilor de peste doua procente, in orasul de pe Bega a avut loc o scadere de sub un procent.
Cine se gandeste in aceasta perioada sa vanda o proprietate imobiliara este in dilema. Preturile pe prima luna a anului in curs sunt in crestere fata de anul trecut, dar mai mici decat in decembrie, ceea ce duce la intrebarea daca preturile pot creste in continuare sau majorarea se va opri. Conform indicelui calculat de unul dintre principalele site-uri de specialitate, la Timisoara cresterea de pret a fost de patru procente fata de ianuarie 2014, dar mai mica decat in decembrie. Desigur, vorbim de preturile solicitate, nu cele de realizare a tranzactiilor.
De obicei, primavara preturile apartamentelor sunt in crestere, in crestere fiind si cererea.
Prima luna din 2015 a fost marcata de o tendinta de majorare a preturilor solicitate pentru apartamentele scoase la vanzare in intreaga tara. Valoarea indicelui preturilor calculat de unul dintre principalele portaluri imobiliare de pe piata la nivel national a crescut cu 2,1% in ianuarie, fata de decembrie anul trecut, ajungand la un nivel de 910 euro pe metru patrat util (fata de 891 de euro pe metru patrat util). Cu o singura exceptie, in marile orase, pretentiile vanzatorilor sunt mai ridicate acum decat in urma cu 12 luni, scrie tion.ro.
In Timisoara, pretul mediu solicitat in prezent este, in medie, cu 4% mai mare decat cel consemnat in perioada similara a anului trecut, adica 807 euro pe metru patrat util. In ianuarie 2015 a avut loc un usor declin, de 0,9%, de la un nivel de 847 de euro pe metru patrat util la finele lui decembrie 2014, pana la 839 de euro pe metru patrat util.
Locuintele din blocurile vechi au inregistrat o scadere de 0,5%, de la 837 la 833 de euro pe metru patrat util, iar cele nou-construite s-au depreciat cu 2,9%, de la 892 la 866 de euro pe metru patrat.

impotriva valului timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007677 (s)