News Flash:

BREAKING NEWS: Presedintele Iohannis cere public DEMISIA PREMIERULUI DANCILA! "Retrag increderea doamnei Dancila, nu face fata pozitiei de prim-ministru"

27 Aprilie 2018
835 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 2

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut DEMISIA premierului Dancila, dupa ce a anuntat ca ii retrage increderea pentru ca nu face fata pozitiei de prim-ministru. Vineri dimineata, premierul Viorica Dancila a precizat ca nu mai merge la intalnirea programata de la Palatul Cotroceni, presedintele fiind anuntat prin cabinetul sau in aceasta dimineata. In studioul Mediafax Live se afla eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri externe, printre singurele voci care au sustinut ca mutarea ambasadei la Ierusalim este o asumare politica, iar indrazneala in momentele-cheie a schimbat mereu istoria.
"Retrag increderea doamnei Dancila. Nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei. Solicit public demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei”, a spus presedintele. 

Cele mai importante declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

- Intalnire urma sa aiba va tema centrala conflictul intre Guvern-PSD-BNR. Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat si vreau sa repet doua lucruri: Rolul BNR e clar determinat si calitatea sa e independenta politica. E foarte evident ca PSD pune sub semnul intrebarii aceasta independenta.
 BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, trebuie sa ramana independent.

- Chiar si asa  de dorit ca politicile BNR si ale guvernului sa fie intr-o masura rezonabila corelate. Am vrut sa mediez. Dna Dancila nu a inteles acest lucru.

- Saptamana trecuta in guvern s-a discutat un memorandum secret de politica externa.

- Despre juramant: inseamna ca se respecta si colaborarea loiala in interesul Romaniei si al romanilor.Dna. Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la paartid. Eu retrag increderea doamnei Dancila. 

 

Premierul Viorica Dancila nu mai merge la discutiile programate pentru vineri, ora 11.00, privind mediarea BNR- Guvern. Guvernul a comunicat la cabinetul presedintelui Romaniei faptul ca premierul nu va merge la Cotroceni.

Klaus Iohannis a declarat, joi, ca vizita in Israel a premierului si a presedintelui Camerei Deputatilor s-a facut in secret, mentionand ca Viorica Dancila nu a avut mandat pentru intalnire. Referitor la Liviu Dragnea, Iohannis a spus "cine stie ce intelegeri secrete face cu evreii".

Ulterior, seful statului si-a cerut scuze spunand ca nu a vrut sa supere comunitatile evreiesti.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bacau, ca o va intreba la intalnirea de vineri pe Viorica Dancila de ce a plecat in Israel fara sa sufle o vorba. "Fiti asigurati ca o sa o intreb pe doamna Dancila cu ce ocazie s-a dus in Israel, fara sa sufle o vorba, fara macar din politete sa treaca pe la mine. Chiar daca PSD-ului nu ii convine, eu sunt presedintele republicii, eu rapsund de politica externa", a declarat presedintele Klaus Iohannis, joi, la Bacau.

Legat de relatia BNR- Guvern si incercarea sa de mediere, seful satului a afirmat ca: "Putem sa constatam o tendinta accentuata in randul PSD de a arunca vina pentru inflatie in curtea BNR. Exista o incercare la BNR de a explica masurile pe care le-au luat. Si daca veni vorba de BNR, trebuie sa inteleaga toata lumea- PSD, Guvern sau preseidntele Camerei - ca cea mai importanta calitate a BNR este independenta".

Klaus Iohannis a mai precizat ca cele doua institutii trebuie sa isi armonizeze opiniile.

Dupa intalnirea de miercuri dintre presedintele Klaus Iohannis si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Administratia Prezidentiala a anuntat ca acesta din urma a prezentat principalii factori ai cresterii preturilor, aratand ca influentele semnificative provin din afara sferei de actiune a politicii monetare.

"In cadrul discutiilor, a fost analizata situatia macroeconomica existenta, context in care Presedintele Romaniei a subliniat ca este esentiala independenta Bancii Nationale a Romaniei in legatura cu deciziile de politica monetara, aceasta fiind o conditie fundamentala pentru un stat membru al Uniunii Europene. In acest sens, Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca Banca Nationala a Romaniei trebuie sa urmareasca, cu responsabilitate si determinare, obiectivul fundamental de asigurare a stabilitatii preturilor, astfel incat veniturile romanilor sa nu aiba de suferit prin scaderea puterii de cumparare. Guvernatorul BNR a prezentat principalii factori ai cresterii preturilor, aratand ca influentele semnificative provin din componente aflate in afara sferei de actiune a politicii monetare", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Presedintele urma sa aiba o intalnire, vineri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dancila, dupa ce miercuri seful statului a avut o intrevedere cu cei din conducerea BNR.
 


prim-ministru dancila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006631 (s)