News Flash:

BREAKING NEWS: Gabriel Oprea, trimis in judecata in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina

2 Mai 2018
867 Vizualizari | 0 Comentarii
bogdan cosmin gigina gabriel oprea 41521800 68146500

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis in judecata, miercuri, in dosarul in care este cercetat pentru moartea politistului Bogdan Gigina. Alaturi de el a fost trimis si administratorul firmei care executa lucrarile, precum si societatea.
Judecatorii instantei supreme urmeaza sa stabileasca primul termen in dosar.

Anterior, judecatorii au decis ca ancheta sa fie finalizata pana la data de 1 mai. Hotararea a fost luata dupa ce parintii lui Bogdan Gigina, politistul mort intr-un accident in timp ce facea parte din coloana oficiala a fostului ministru Gabriel Oprea, au cerut urgentarea anchetei.

In aceasta cauza procurorii il acuza pe Gabriel Oprea de ucidere din culpa.
"Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigina Bogdan-Cosmin) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni", sustin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii ca „incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere”.

Dupa anuntul depunerii cererii de urgentare a dosarului, DNA a motivat durata lunga a anchetei, mentionand ca unele acte au fost declasificate partial in decembrie 2017, iar altele in 2018.

In dosar va fi judecat Petre Mazilu, administratorul societatii care executa pe suprafata carosabila o lucrare la instalatia subterana de gaze naturale, precum si persoana juridica General MPM Impex S.R.L. Procurorii spun ca respectiv modalitatea deficitara de semnalizate a obstacolelor existente pe carosabil este imputabila firmei si administratorului.

"Concret, a rezultat ca semnele de circulatie nu erau reflectorizante si ca erau amplasate la aproximativ 11,5 metri inainte de zona lucrarilor. Potrivit prevederilor legale, semnele de circulatie trebuiau sa fie reflectorizante, iar semnalizarea lucrarilor trebuia sa inceapa cu 240 de metri inainte de locul acestora", explica DNA.

Cercetarea in acest caz a inceput in urma cu mai bine de doi ani.


judecatorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005528 (s)