News Flash:

Blocurile turn din Resita ar putea fi anvelopate cu bani europeni

17 Aprilie 2016
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
bloc turn
Conducerea Primariei Resita poarta discutii, in aceasta perioada, cu reprezentantii locatarilor din blocurile turn de pe principalele bulevarde ale municipiului, in vederea depunerii de proiecte cu finantare europeana pentru anveloparea acestora. 
'Suntem in discutii cu tot ceea ce inseamna blocuri turn in zona centrului civic, Valea Domanului, Piata Resita Sud si tot Bulevardul Republicii din cartierul Lunca Barzavei, pe ambele parti. Vorbim despre blocurile turn, pentru ca ele au un punctaj mare la eligibilitate, in sensul ca proiectul se adreseaza blocurilor cu 84 de apartamente si asta inseamna ca doua scari de bloc intrunesc conditia respectiva. Am cerut si o oferta pentru studiul de fezabilitate pentru blocurile de pe I.L. Caragiale, unde avem deja toate documentele', a declarat joi, intr-o conferinta de presa, viceprimarul cu atributii de primar al municipiului Resita, Ioan Crina. 
Ghidul definitiv de finantare a fost lansat saptamana trecuta, iar din data de 16 mai incepe depunerea proiectelor, perioada care va dura pana in luna noiembrie. 
'Cred ca putem anvelopa minimum 50 de blocuri sau circa o suta de scari de bloc. Din pacate, observ o mare reticenta la locatari, pentru ca au probleme in a strange doua treimi din semnaturile de pe o scara. Ei nu inteleg ca anveloparea blocurilor inseamna rezolvarea in totalitate a problemelor ce tin de coeficientul termic - polistiren pe fatada, geamuri termopan, usi la intrare, terasa blocului si chiar subsolul', a explicat viceprimarul Resitei. 
Potrivit lui Ioan Crina, aceasta este ultima sansa pentru municipiul Resita si pentru resiteni sa acceada la banii destinati anveloparii blocurilor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006211 (s)