News Flash:

Black Cube: Israelianul Ron Weiner, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare

26 Ianuarie 2017
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
black cube
Israelianul Ron Weiner a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare, dupa ce acesta si-a recunoscut vinovatia in dosarul "Black Cube" privind hartuirea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, scrie Agerpres.ro.
Initial, pe 29 noiembrie 2016, Tribunalul Bucuresti a respins acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Ron Weiner cu procurorii DIICOT, insa Curtea de Apel Bucuresti a revenit asupra acestei decizii, prin admiterea apelurilor, si a decis condamnarea israelianului la inchisoare cu suspendare.
Instanta a mai dispus un termen de supraveghere de 3 ani in cazul lui Ron Weiner, perioada in care el are mai multe obligatii: sa se prezinte periodic la Serviciul de Probatiune Bucuresti, sa anunte schimbarea locuintei sau a locului de munca, sa nu comunice cu persoanele vatamate.
In plus, el a fost obligat sa presteze 60 de zile munca in folosul comunitatii, in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti (activitati de intretinere, gospodarie si reconditionare mobilier) sau in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare Bucuresti (dezasamblare si sortare a componentelor electronice si electrice).
Decizia este definitiva.
Pe 16 noiembrie 2016, un alt israelian inculpat in acest dosar, David Geclowicz, a fost condamnat tot la 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare.
Un al treilea israelian implicat in acest caz — Yossi Barkshtein — a reusit sa fuga din Romania, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare in lipsa.
In acelasi dosar, procurorii l-au pus sub urmarire penala pe fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, care a ocupat functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI. In anul 2015, el a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta si spalare a banilor.
"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atat in Tel Aviv (Israel), cat si in Londra (Marea Britanie), impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, Weiner Ron si Geclowicz David, au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni, respectiv infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si, ulterior, compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept al continutului acestora", sustin procurorii DIICOT.
In cadrul gruparii astfel constituite, Ron Weiner si David Geclowicz aveau roluri si sarcini precis trasate. Astfel, Ron Weiner raspundea de partea tehnico-informatica a activitatii, detinand cunostintele informatice necesare, ocupandu-se de atacurile de phishing si de compromiterea efectiva a conturilor de email, in timp ce, in prealabil, David Geclowicz era cel care raspundea de contactarea telefonica a persoanelor din familia si anturajul Laurei Kovesi si de obtinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de email, care in continuare formau tinta atacurilor informatice.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006294 (s)