News Flash:

Birchall: Legea insolventei persoanelor fizice protejeaza romanii de buna credinta, sufocati de datorii

20 Mai 2015
1225 Vizualizari | 0 Comentarii
insolventa
Deputatul social-democrat Ana Birchall a declarat miercuri ca legea insolventei persoanelor fizice protejeaza romanii de buna credinta, sufocati de datorii.
"Proiectul de lege ofera un ajutor real romanilor de buna credinta, sufocati de datorii. Eu mi-as fi dorit ca intreaga procedura sa fie sub controlul instantei, dar, avand in vedere comentariile CSM care au spus ca este posibila o ingreunare a instantelor si in consecinta termene foarte lungi, am decis ca in fata dumneavoastra astazi sa vin cu aceasta propunere legislativa, care cuprinde doua tipuri de proceduri: una administrativa in fata unei comisii de insolventa prin care se da o reesalonare a datoriilor in baza unui plan de rambursare pe un termen de 5 ani si numai procedura de lichidare se afla in fata instantelor de judecata", a spus Birchall, la dezbaterea proiectului in plenul Camerei Deputatilor.
Ea a adaugat ca printre principalele avantaje ale acestui proiect se numara faptul ca in momentul deschiderii procedurii de insolventa se suspenda orice procedura de executare silita si nicio alta procedura de executare silita nu mai poate fi inceputa, se acorda preferinta planului de rambursare si nu lichidarii bunurilor, se suspenda de drept acumularea dobanzilor, penalitatilor si majorarilor de intarziere dupa momentul initierii procedurii de insolventa, debitorul poate propune un plan de rambursare a datoriilor care se intinde pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii cu inca un an.
"Practic, prin aceasta lege sunt protejati romanii de buna credinta, sufocati de datorii, care sa nu mai stea cu frica in san ca vor fi executati silit sau ca vor ramane pe drumuri pierzandu-si bunurile. Acest proiect de lege este unul modern, echilibrat, care nu favorizeaza nici debitorul, nici creditorul, ci principiul de drept al egalitatii de instrumente juridice si permite debitorului de buna credinta sa poata sa-si reesaloneze datoriile si sa nu fie executat silit. Ca sa citez o colega de la Ministerul Justitiei, este un proiect cinstit", a mentionat Ana Birchall.
In cadrul dezbaterilor, reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare au afirmat ca vor vota pentru acest proiect legislativ.
Proiectul intra la vot final miercuri dupa ora 15,00.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004967 (s)