News Flash:

Bilantul DNA, la o zi dupa ce CSM a dat AVIZ NEGATIV revocarii. Kovesi: S-au pierdut 148 milioane euro

28 Februarie 2018
842 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2

DNA prezinta, miercuri, raportul de activitate pentru anul 2017. Evenimentul are loc la o zi dupa ce Codruta Kovesi a fost audiata de procurorii CSM, acestia dand aviz negativ cererii de revocare. Toader a anuntat ca nu va participa la prezentarea bilantului.
Kovesi : S-au pierdut 148 milioane euro. Exista interes la alte institutii pentru a ii recupera?

Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat, la prezentaea raportului de activitate pentru 2017, ca in urma deciziei CCR privind abuzul in serviciu s-au inchis 275 de dosare, prejudiciul total fiind de 148 milioane de euro, precizand ca ar fi necesar ca alte institutii sa recupereze banii.

"CCR a pronuntat o decizie privind abuzul in serviciu procurorii pot investiga acele fapte care prejudiciaza bugetul prin incalcarea unei legi sau OUG. Ca procurori respectam in totalitate decizia CCR si daca se produc prejudicii prin incalcarea legislatiei secundare, in aceste situatii nu mai putem retine raspunderea penala. Au fost inchise 275 de dosare, prejudiciul fiind de 148 milioane euro. In cate dintre aceste dosare inchise ca efect al deciziei CCR celelalte instutii ale statului au demarat proceduri pentru a stabili raspundere discipliara sau materiala? Exista interes la alte instutii ale statului pentru a recupera banii acestia pierduti? In multe cauze, desi dovedim ca sunt fapte penale, reprezentantii autoritatilor publice nu se constituie parte civila", a spus Kovesi.
"O decizie astazi, nu. Trebuie sa astept diferitele documente cum ar fi motivarea CSM. Suntem departe de o revocare, tot mai departe", a declarat Klaus Iohannis, la sosire.

Si presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a ajuns la Cercul Militar.

La eveniment au fost invitati reprezentantii mai multor institutii din sistemul judiciar, dar si presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului va participa la prezentarea bilantului.

Ministrul Justitiei a anuntat, marti, in sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM, in care s-a dat aviz negativ cererii sale de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA, ca nu va participa la evenimentul in care se va prezenta raportul de activitate pentru 2017 al institutiei.

Ministrul Justitiei i-a reprosat procurorului sef DNA ca nu a primit nici pana acum raportul privind activitatea institutiei.

"Raportul a fost finalizat de ieri (luni-n.r.)si azi (marti -n.r.) a fost inaintat raportul catre invitatii la bilant. Potrivit legii, raportul se trimite procurorului general care urmeaza sa va trimita dumneavoastra acest raport", a precizat Laura Codruta Kovesi.

Procurorul sef DNA a aratat ca, potrivit legii, raportul trebuie prezentat pana in ultima zi a lunii februarie.

" (Raportul -n.r.) A fost trimis astazi", a declarat Laura Codruta Kovesi.

"Si eu il citesc la noapte", a replicat Tudorel Toader.

Prezentarea raportului de activitate are loc in perioada desfasurarii procedurii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, aceasta fiind demarata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Avizul negativ dat, marti, de Sectia pentru Procurori a CSM va fi motivat, iar ulterior va fi transmis presedintelui Romaniei.

Klaus Iohannis si-a exprimat sustinerea pentru activitatea DNA si pentru procurorul sef al institutiei dupa anuntul privind initierea procedurii de revocare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006295 (s)