News Flash:

Beke Istvan ramane in arest preventiv

4 Ianuarie 2016
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
Beke Istvan
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni ca Beke Istvan Attila sa ramana in arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de DIICOT ca intentiona sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestatia de 1 Decembrie de la Targu Secuiesc.
Instanta suprema a respins luni o contestatie depusa de Beke Istvan la decizia Curtii de Apel Bucuresti din 22 decembrie, prin care i s-a prelungit cu 30 de zile masura arestului preventiv.
Beke Istvan, cetatean roman de etnie maghiara, a fost arestat preventiv pe 1 decembrie, el fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea si combaterea terorismului.
Potrivit anchetatorilor, exista date ca Beke Istvan, membru marcant al extensiei in Romania a structurii nationalist-extremiste HVIM Ungaria, ce are obiective revizionist-separatiste, printre care realizarea, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani si a bunurilor acestora, a dezideratului de ingreunare si impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului "Tinut Secuiesc", si-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public, pe raza localitatii Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.
Procurorii sustin ca Beke Istvan Attila planuia sa detoneze dispozitivul artizanal de la distanta prin intermediul unui telefon mobil, acesta urmand sa fie amplasat intr-un cos de gunoi din centrul localitatii Targu Secuiesc, pe traseul de deplasare a paradei militare de 1 Decembrie.
Detonarea dispozitivului ar fi fost planuita inca din luna octombrie, in cadrul unei intalniri la care au luat parte membri ai organizatiei "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" — HVIM. AGERPRES

beke istvan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004783 (s)