News Flash:

Bacalaureat 2022 | Ce reguli trebuie sa respecte candidatii inscrisi la proba de limba si literatura romana care are loc azi

20 Iunie 2022
348 Vizualizari | 0 Comentarii
BAC

La examenul de bacalaureat 2022 s-au inscris 126.454 de absolventi de liceu - 111.329 din promotia curenta si 15.125 din seriile anterioare - pentru a sustine probele integral sau partial, in functie de rezultatele obtinute in sesiunile anterioare.

Candidatii vor primi subiectele la romana la BAC 2022 la ora 9.00 si vor avea la dispozitie tre ore pentru a le rezolva. Ministerul Educatiei va publica, oficial, in jurul orei 15.00, subiectele la romana si baremul la bacalaureat.

„Pentru redactarea unei lucrari scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevazute trei ore, calculate din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiaza de prelungirea timpului de lucru, cu cel mult doua ore, candidatii pentru care s-a aprobat aceasta solicitare de catre comisiile judetene, in baza prevederilor Procedurii nr. 25.464/11.02.2022 cu privire la asigurarea conditiilor de egalizare a sanselor pentru elevii cu deficiente de vedere, deficiente de auz si tulburari de neurodezvoltare”, se arata in comunicatul Ministerului Educatiei.

Ieri seara Ministerul Educatiei a emis un comunicat in care sunt specificate clar regulile de intrare in salile de examinare, dupa cum umeaza:

„Este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc.), precum si a oricarui mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informati ca nu este permis accesul in sali cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc.

In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni.”, se mai arata in comunicatul Ministerului Educatiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005954 (s)