News Flash:

BAC 2018 - Incepe sesiunea speciala a examenului national de Bacalaureat

14 Mai 2018
977 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca 1

In perioada 14 - 24 mai, se va desfasura sesiunea speciala a examenului national de Bacalaureat pentru absolventii de liceu care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la diverse competitii sportive europene sau mondiale.
Sesiunea se va desfasura la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, pe 14-15 mai va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna, pe 16 mai se va desfasura examenul la limba straina, iar in perioada 17-18 mai va avea loc evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise au urmatorul calendar: pe 21 mai va avea loc examenul la Limba si literatura romana, pe 22 mai se va desfasura proba obligatorie a profilului, pe 23 mai proba la alegere a specializarii, iar pe 24 mai va avea loc examenul la limba si literatura materna.
„Afisarea primelor rezultate, la sediul unitatii de invatamant care va gazdui aceasta sesiune speciala, este prevazuta pentru data de 24 mai, depunerea contestatiilor fiind programata in cursul aceleasi zile. Pe data de 25 mai vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de MEN.

Pentru sustinerea examenului in aceasta sesiune sunt eligibili 148 de elevi din clasa a XII-a, aflati in pregatire sau in etapele de selectie pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la diverse competitii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolventi ai unitatilor de invatamant militar, nominalizati de Ministerul Apararii Nationale pentru concursul de admitere in institutii de invatamant de profil din SUA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004276 (s)