News Flash:

Avocatul Poporului primeste rang si salarizare de ministru

27 Iunie 2017
963 Vizualizari | 0 Comentarii
ciorbea 2
Plenul Senatului, in calitate de for decizional, a votat marti o lege prin care functia de Avocat al poporului este asimilata ca rang si salarizare cu functia de ministru.
Legea va fi trimisa presedintelui pentru promulgare.

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a fost prezent in plenul Senatului pentru a sustine proiectul de lege. Acesta a spus ca majoritatea articolelor formulate in proiectul de lege sunt in acord cu recomandarile Subcomitetului ONU pentru prevenirea torturii si vor face ca activitatea institutiei sa fie mai eficienta.
"In urma recomandarilor facute de Subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii si de Comitetul European pentru Prevenirea Torturii, care ne-au vizitat in ultimii doi ani, am formulat majoritatea articolelor din acest text de lege. Ele au menirea de a asigura o mai mare autonomie din punct de vedere organizatoric si functional, pentru acest mecanism national de prevenire a torturii, peste 2300 de locuri de detentie de la penitenciare, aresturi preventive, pana la aziluri si orfelinate. Daca veti vota acest proiect, evident va face ca activitatea institutiei sa se derueze mai bine si ii va creste eficienta", le-a transmis senatorilor Ciorbea, inainte ca proiectul de lege sa fie supus la vot. Mediafax.ro

plenul senatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007279 (s)