News Flash:

Augustin Lazar (PG), in asteptarea raportului lui Toader: Nu exista niciun fel de motiv intemeiat de revocare a procurorului sef DNA

22 Februarie 2018
887 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar

Procurorul general al Romaniei, a declarat, joi, ca nu exista niciun motiv intemeiat pentru revocarea procurorului sef al DNA, Augustin Lazar precizand ca Laura Codruta Kovesi lucreaza in cadrul legii. Precizarile, in contextul in care ministrul Justitiei va anunta decizia privind conducerea DNA.
"Trebuie sa stim ca in acest context intern sensibil privind modificarea legilor justitiei, privind apropierea de finalizare a unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publica, mai ales DNA, dar si DIICOT sunt structuri expuse si care sunt cele criticate, mai ales prin conducatorii lor. Nu exista nici un fel de motiv intemeiat de revocare a procurorului sef DNA, care lucreaza in mod clar in cadrul legii. (...) Se presupune ca noi lucram legal, iar judecatorul care vine si verifica orice plangere facuta de cel in cauza este cel care are competenta sa decida daca proba este legal obtinuta sau s-o inlature din cadrul procesual penal. Aceasta nu trebuie s-o faca procurorul sef al Directiei sau procurorul sef de sectie sau procurorul general, sa explice la fiecare caz in parte ca probele au fost obtinute legal", a declarat Augustin Lazar la RFI.

Procurorul general al Romaniei a precizat ca inculpatii cu resurse, care sunt aproape de o sentinta definitiva, isi incearca ultima sansa, criticand si acuzand DNA.

"Noi putem sa intelegem si emotiile si criticile aduse de persoanele care pretind ca nu au avut parte de un proces echitabil, ca s-au folosit probe care nu au fost obtinute in conditiile legii, acestea sunt aparari pe care si le fac toti inculpatii, dar observam ca inculpati cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile si care sunt chemate sa raspunda pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc sa produca o anumita emotie si sa influenteze oarecum pe cei care ar trebui sa solutioneze dosarele. Sunt dosare care se apropie de a fi judecate la prima instanta, altele in apel si vor ramane hotararile definitive. Ei isi incearca ultima sansa. Prin urmare, activitatea conducerii DNA-ului este in mod clar una performanta. Ei au fost foarte eficace, de aceea sunt si foarte criticati", a mai spus Lazar.


augustin lazar dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006617 (s)