News Flash:

Au disparut sute de migranti de pe strazile din Timisoara. Cei 6 implicati in crima de la Gara de Nord sunt inca de negasit

28 Aprilie 2021
502 Vizualizari | 0 Comentarii
crima migranti timisoara

Toate structurile MAI, din Timisoara, au intensificat, in ultimele zile, controalele in randul migrantilor care isi fac veacul pe strazile din oras, iar o parte dintre acestia au fost trimisi in centrele de cazare din tara.

Intre timp, politistii ii cauta inca pe cei sase transfugi care au fost implicati in crima care a avut loc in zona Garii de Nord din Timisoara.

”Masurile care au fost luate sunt: identificarea migrantilor, verificarea daca acestia sunt dintre cei care au solicitat azil sau nu, iar in functie de situatie, daca aveau rezidenta in centre din tara au fost codusi catre acele centre, cei care nu erau procesati au fost avuti in vedere pentru procedurile necesare. Daca au venit dintr-o zona galbena, majoritatea vin din Serbia, intra in carantina, apoi merg la IGI pentru a fi integistrati. Zilnic au existat actiuni in Timisoara prin care au fost identificati migrantii. In ultimele zile a fost o actiune intensa din care au facut parte toate structurile MAI implicate”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.

„Având în vedere situația generată de evenimentul din data de 19 aprilie a.c., petrecut în zona Gării de Nord din municipiul Timișoara în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, din dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, conform Ordinului 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, s-a constituit zonă specială de siguranță publică în zona adiacentă producerii evenimentului.

Astfel, începând cu data de 22 aprilie, s-au instituit dispozitive suplimentare ce vor intensifica activitățile de menținere a ordinii publice.

Polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, arme, muniții și substanțe periculoase și altor structuri de poliție judiciară, structuri de poliție rutieră, poliție transporturi, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, al polițiștilor Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, al structurilor Serviciului pentru Imigrări Timiș și a Centrului pentru solicitanți de Azil Timișoara, intensifică permanent activitățile specifice de constatare a infracțiunilor ori altor fapte antisociale și identificarea persoanelor suspecte de comiterea acestora„, transmit si reprezentantii IPJ Timis.

Intre timp, politistii din Timis inca ii  cauta pe migrantii implicati in crima din zona Garii de Nord, din 19 aprilie. Daca initial s-a anuntat ca patru dintre cei sase transfugi implicati in uciderea unui afgan si ranirea altuia au fost identificati, politistii spun ca acestia au fost doar luati in evidente si ca nu ar fi participat la violentele soldate cu un mort si un ranit.

Va reamintim, un cetatean afgan a fost ucis si un altul a fost ranit, dupa o rafuiala intre migranti, in zona Garii de Nord in urma cu mai bine de o saptamana. Politistii au facut apel la populatie sa ajute la identificarea agresorilor, insa, deocamdata, fara vreun rezultat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004893 (s)