News Flash:

ATENTIE! Sexul oral in exces poate duce la cancer la gat!

13 Mai 2015
1182 Vizualizari | 0 Comentarii

Oamenii de ştiinţă au avertizat că un virus care se răspândeşte în timpul sexului oral este acum principala cauza de cancer la gât pentru persoanele sub 50 de ani.
Cercetătorii spun că răspândirea virusului Human Papilloma în timpul actului sexual neprotejat este de vină pentru o creşterea îngrijorătoare în ceea ce priveşte potenţialele cazuri de cancer mortal din ultimele decenii.

Formele de cancer de gură şi orofaringe - partea de sus a gâtului - reprezentau diagnosticul pus în special bărbaţilor mai în vârstă care consumă alcool sau fumează. Dar, acestea par să apară tot mai des la bărbaţii mai tineri.

Prof. Maura Gillison din Ohio State University a spus că HPV cu transmitere sexuală reprezintă o cauză mai mare pentru anumite forme de cancer oral decât tutunul.

"Cel mai puternic lucru legat de infecţia orală cu HPV este numărul de parteneri sexuali pe care o persoană îi are de-a lungul vieţii, în special cei cu care a făcut sex oral. Cu cât numărul este mai mare, cu atât creşte şi riscul infecţiei orale", a mai adăugat Maura Gillison.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004784 (s)