News Flash:

ATENTIE! Lapovita si ninsori, aproape zilnic, in Banat, dupa 2 ianuarie

2 Ianuarie 2015
1294 Vizualizari | 1 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 29 decembrie - 11 ianuarie 2015, pentru toate regiunile din tara.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza temperatura aerului va marca o scadere treptata, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasa in cursul noptilor de 30 si 31 decembrie, cand minimele nocturne vor cobori, in medie, spre -14 grade. Maximele diurne vor avea o evolutie similara, astfel incat vor scadea spre -6 grade pe 30 si 31 decembrie si 1 ianuarie. Ulterior vremea se va incalzi usor si treptat, pana la aproximativ 1 grad ziua si -6...-5 grade noaptea intre 3 si 5 ianuarie, pentru ca dupa aceasta data si pana la sfarsitul celor 2 saptamani de prognoza sa se inregistreze medii termice de 2...3 grade ziua si -4 grade noaptea, regimul termic devenind apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului. Vor fi precipitatii pe arii destul de extinse, ninsori in prima zi si predominant lapovite si ninsori, aproape zilnic dupa data de 2 ianuarie.

estimarea inregistreze
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004730 (s)