News Flash:

Astazi este ECHINOCTIUL de primavara. Cum ne influenteaza ASTROLOGIC acest fenomen

20 Martie 2014
1755 Vizualizari | 0 Comentarii
ECHINOCŢIUL de primăvară 2014. Primăvara astronomică începe joi 20 martie, odată cu echinocţiul care are loc la ora 18 şi 57 minute. Este momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pămant, scrie Realitatea.net.
 ECHINOCTIUL de primavara 2014. Exista doua astfel de fenomene: echinoctiul de primavara si echinoctiul de toamna.
Din punct de vedere astrologic are loc trecerea Soarelui din zodia Pestelui în zodia Berbecului. Asistam astfel la sfârsitul si începutul unui ciclu zodiacal. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite. 
Astrologii sustin ca momentul când ziua devine egala cu noaptea simbolizeaza o stare de armonie, o stare de transformare profunda atât a naturii exterioare, cât si o transformare benefica a naturii noastre umane. În perioada echinoctiului de primavara totul se trezeste la viata, tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile profunde ale primaverii.
Traditiile spirituale spun ca orice forma de evolutie are trei etape distincte: creatia, mentinerea si resorbtia sau distrugerea. La toate acestea se adauga si momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinoctiul de primavara simbolizeaza creatia, solstitiul de vara apogeul, echinoctiul de toamna începerea perioadei de resorbtie si solstitiul de iarna perioada de conservare, care echivaleaza cu momentul de pregatire pentru un nou ciclu temporal. 
Echinoctiul de primavara reprezinta momentul când Pamântul este cel mai aproape de Soare si începând de la aceasta data durata zilei va fi în continua crestere, iar cea a noptii în scadere, pâna la data de 21 iunie, când va avea loc solstitiul de vara. 
În emisfera sudica a Pamântului fenomenul este invers, astfel ca în regiunile respective acest moment marcheaza începutul toamnei astronomice. Totodata, în regiunile polare, în emisfera nordica, începe lunga zi polara, iar în cea sudica începe noaptea polara, care vor dura, fiecare, câte sase luni. 
Cuvântul "echinoctiu" deriva din limba franceza - "équinoxe" -, care, la rândul lui provine din latinescul "aequinoctium", format din "aequus" - "egal" si "nox", "noctis" - "noapte". 
Conform traditiei crestine, Pastele este serbat întotdeauna în prima duminica dupa Luna Plina de dupa echinoctiu.

echinoctiul berbecului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006676 (s)