News Flash:

Asta se intampla cu creierul, inima si tractul intestinal atunci cand mananci 3 banane pe zi

23 Martie 2018
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
creier

Bananele sun foarte bogate in nutrienti care le fac sa fie extrem de sanatoase pentru intregul tau organism, asta pe langa faptul ca sunt delicioase.

Consumand trei banane pe zi va puteti imbunatati substantial sistemul cardiovascular si sa reduceti riscul de atac cerebral sau infarct.

Oameni de stiinta britanici si italieni au demonstrat ca o banana consumata la fiecare masa, ofera organismului tau necesarul de potasiu si reduce riscul formarii chegurilor de sange in creier cu pana la 21%.

In revista Colegiului American de Cardiologie a fost publicat in 2011 un raport care a aratat ca numeroase cazuri de atac cerebral ar fi putut fi evitate daca pacientii ar fi consumat alimente bogate in potasiu, cum ar fi bananele, peste, spanac sau linte.

O doza zilnica de 1600 mg de potasiu poate sa reduca semnificativ riscul de infarct sau atac cerebral. Metoda cea mai simpla si mai delicioasa de a asigura acest necesar zilnic este consumul a trei banane pe zi. Fiecare banana contine 500 mg de potasiu si stimuleaza functionarea creierului si a nervilor.

Nutrientii din banane si beneficiile pe care le aduc

Pe langa nivelul ridicat de potasiu, banaele sunt bogate si in vitaminele B6, C, mangan, biotin si fibre care ajuta la digestie.

O banana de marime mediecontine 108 calorii si cantitati infime de colesterol, grasimi si sodiu iar asta le face sa fie o gustare perfecta pentru cei care sunt la dieta. Sunt recomandate si atletilor deoarece sunt un bun energizant. Conform unor studii, consumul a 3 banane pe zi ofera energia pentru 90 de minute de munca fizica.

Alte beneficii ale consumului a 3 banane pe zi

Bananele nu sunt bune doar pentru inima ci aduc si alte beneficii, cum ar fi:

Reduc depresia
Stiati ca bananele va ajuta sa va luptati cu depresia? Sunt bogate in triptofan, un tip de proteina pe care organismul o transforma in serotonina care duce la relaxarea corpului si induce o stare de bine.

Regleaza tensiunea arteriala
Asa cum am mentionat mai sus, o banan de marime medie contine 500 mg de potasiu care este esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Bananele, datorita nivelului lor ridicat de potasiu ajuta la reglarea functiilor inimii si echilibrul fluidelor din organism.

Impotriva constipatiei
Bananele sunt bogate in fibre (3 gr intr-o banana de marime medie) si asta le face sa fie un remediu excelent pentru constipatie. In loc sa apelati la laxative, mai bine consumati in fiecare zi banane si aceste va vor asigura un tranzit intestinal regulat.

Trateaza mahmureala
Te-ai trezit cu o mahmureala si simti ca iti sta capul sa explodeze? Incearca un mix de banane cu miere si te vei simti mai bine imediat. Banana calmeaza iritatiile stomacului iar mierea va readuce echlibrul zaharului din sange.

Creste masa osoasa
Conform cu numeroase cercetari, potasiul din banane contribuie substantial la sanatatea oaselor intarindu-le.

Anti – stres
Acelasi potasiu continut in delicioasele banane, regularizeaza bataile inimii si astfel combate stresul. Cand va simtiti stresat creste procesul metabolic si scade nivelul de potasiu ceea ce inseamna ca potasiul ne poate ajuta sa restabilim acest echilibru si sa ne simtim din nou relaxati.

Anti- fumat
Bananele sunt bogate in vitamina B12 si B6 pe langa potasiu si magneziu si impreuna ajuta organismul sa se refaca dupa retragerea nicotinei.

Sindromul pre-menstrual
Vitamina B6 continuta in banane regleaza nivelul glucozei din sange si aduce o stare de bine. Aceasta este o informatie foarte utila daca treceti prin stari diferite in perioada pre- menstruala.

Anemia
Bananele sunt recomandarea principala in cazurile de anemie (afectiunea in care organismul nu are suficiente celule rosii pentru a transporta oxigenul catre tesuturi). Dupa cum stim, bananele contin o cantitate importanta de fier si pot mari productia de hemoglobina.


reduc depresia impotriva constipatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006649 (s)