News Flash:

Argentina isi anuleaza deplasarea la Ierusalim pentru amicalul cu Israelul dupa presiuni ale palestinienilor

6 Iunie 2018
865 Vizualizari | 0 Comentarii
messi

Selectionata Argentinei si-a anulat deplasarea la Ierusalim pentru ultimul meci de pregatire dinaintea pariticiparii la Cupei Mondiale, cu reprezentativa Israelului, in urma presiunilor palestinienilor, informeaza presa argentiniana.
Un grup de aproximativ 30 de persoane, spanioli si argentionieni, mobilizat de federatia de fotbal din Palestina, s-a prezentat, marti dupa-amiaza, la cantonamentul nationalei antrenate de Jorge Sampaoli, din apropiere de Barcelona, si a protestat zgomotos cu pancarte si cu triocouri insangerate ale nationalei "albiceleste" fata de intentia sud-americanilor de a juca amicalul.

Acestia sustin ca Israelul vrea sa foloseasca intalnirea cu nationala lui Leo Messi in cadrul manifestarilor pentru sarbatorirea a 70 de ani de la infiintarea statului evreu.

Aceste proteste vin dupa ce presedintele federatiei palestiniene ii amenintase pe argentinieni ca vor fi intampinati de fani arabi care vor arde tricourile lui Messi.

"Messi este un simbol al pacii si al dragostei si ii cerem sa nu participe la legitimarea crimelor ocupatiei. E un mare simbol si il vom ataca pesonal, cerandu-le oamenilor sa arda posterele si tricourile lui. Messi are multi admiratori in randul tarilor musulmane si speram ca nu va veni", a spus Jibril Rajoub.

"Aceasta partida ar fi ca si cum noi am sarbatori aniversarea invaziei Insulelor Malvine, este o aberatie, o lipsa de respect si o agresiune la senimentele poporului argentinan", a declarat, la randul sau, ambasadorul palestinian in Argentina, Husni Abdel Wahed, potrivit cotidianului Ole.

In cele din urma, Sampaoli a decis ca echipa sa nu mai mearga la Iersualim, urmand a pleca de la Barcelona direct in Rusia, dupa ce va juca un meci de pregatire in zona orasului catalan.


selectionata argentinei cupei mondiale argentiniana jorge sampaoli
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005357 (s)