News Flash:

Arborele vietii sau copacul Lui Dumnezeu: Arbustul MINUNE care vindeca sute de boli! VEZI AICI

9 Aprilie 2018
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
arborele vietii

“Copacul lui Dumnezeu” sau “cel care nu moare niciodata”, Moringa Oleifera este vazut de mii de ani ca un aliment de locuitorii din zonele inalte ale Himalayei. Acestia ii apreciaza in egala masura: frunzele, pastaile, semintele, fructele si radacina.
Moringa are de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de patru ori mai multa vitamina A decat morcovii si 4 ori mai mult calciu decat laptele. In plus, are de 3 ori mai mult potasiu decat bananele, de 3 ori mai multa vitamina E decat migdalele si de 3 ori mai mult fier decat spanacul.
De asemenea, in substantele pe care le secreta planta au fost identificati aproape 100 de nutrienti, si 46 de antioxidanti dar si componente anti-inflamatorii. Moringa se cultiva pe suprafete mari in India, Thailanda, Filipine, Taiwan, America Centrala, Caraibe, Africa sau Hawaii.
Specialistii de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura din Buzau au reusit sa aduca planta si in Romania. Ei afirma ca poate fi cultivata ca planta anuala in camp sau planta perena in spatii protejate.

Citeste si Busuiocul, planta sfanta care trateaza nenumarate afectiuni! VEZI AICI

Specialistii spun si ca Moringa poate in inlocui carnea in alimentatie pentru ca este foarte bogata in aminoacizi. Frunzele de Moringa pot fi preparate in tigaie cu ulei de masline si putin usturoi iar gustul este apropial de cel al spanacului. Si florile arborelui se mananca si au un gust asemantor cu cel al ciupercilor. Radacinile pot fi utilizate sub forma de pudra, in loc de condimente sau la prepararea ceaiurilor.
Si, pentru ca vorbim de o planta “minune”, semintele de Moringa, strivite, pot purifica apele murdare. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual din cauza apei nesigure si a conditiilor precare de igiena.
Medicii din Africa vestica folosesc Moringa pentru a vindeca diabetul, iar cei din India pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Mai este utilizata in combaterea arteritei, atacurilor cerebrale, astmului, anxietatii, tusei, migrenelor, bolilor intestinale, dezechilibrului hormonal, durerilor menstruale, meteodependentei, detoxifierea ficatului, boli renale, tulburari ale prostatei, amigdalita, tuberculoza, mahmureala, alergii, ulcer stomacal, afectiuni respiratorii, greturi, infectii ale pielii, cataracta, rosu in gat, febra, infectii oculare si ale urechii etc.

Beneficiile Moringa oleifera:

Antioxidantii:
Radicalii liberi sunt acei atomi care exista in organismul uman si care ataca in mod constant celelalte celule sanatoase din organism pentru a obtine electroni liberi. Acest proces duce la slabirea si imbatranirea organismului. Antioxidantii produc atomii liberi de care are nevoie organismul uman si atenueaza efectul radicalilor liberi.
Moringa continee aproximativ 46 antioxidanti si este una dintre cele mai puternice surse naturale de anti-oxidanti.
Vitamina C si E functioneaza ca anti-oxidanti, importanti in prevenirea efectelor oxidative aduse structurii si functiilor celulare si subcelulare in timpul antrenamentului, optimizand teoretic performanta pentru competitii.
Sportivii sunt considerati a fi performeri, care se straduiesc mereu sa ramana in forma si sa-si invinga concurentii. Antrenamentele constante reprezinta singurul secret cunoscut al succesului lor. Dar secretul necunoscut din spatele succesului lor, este alimentatia corecta. Moringa, cunoscuta drept planta cea mai nutritiva descoperita vreodata de omenire, furnizezeaza organismului toate vitaminele esentiale, minerale si proteine si ii ajuta in diferite moduri.

Creste forta musculara:
Organismul uman are capacitatea de a deosebi suplimente nutritive naturale de cele sintetice. Capsulele cu Moringa, ofera organismului vitaminele A, C, E, calciu, fier si multe alte substante nutritive, 100% naturale. Aceste substante nutritive sunt usor asimilabile si ajuta la stimularea de energie instantaneu.
In cazul suplimentelor sintetice, continutul nu este absorbit in intregime de catre organism si in plus au multe efecte secundare.

Imbunatateste rezistenta:
Moringa, cu continutul ei ridicat de vitamina A si C, combinate cu un continut extraordinar de fier, ajuta la imbunatatirea continutului de hemoglobina din sange. Acest lucru ajuta la randul sau sangele sa livreze mai mult oxigen muschilor in timpul exercitiilor fizice. Continutul crescut de oxigen transportat de sange, de asemenea, contribuie la cresterea ratei metabolice si ajuta la arderea grasimilor nedorite depozitate in organism.


Depresia:
Cercetatorii insista in mod constant ca una dintre cauzele majore de depresie este lipsa nutrientilor corespunzatori in dieta. Dezechilibrul nutrientilor se crede ca declanseaza dezechilibre hormonale care ar duce la depresie. Un studiu arata ca depresia a devenit o afectiune comuna in randul femeilor americane, iar femeile cu varsta intre 30 si 40 de ani sunt foarte predispuse la depresie si tulburari de somn. De cele mai multe ori depresia poate fi vindecata prin aprovizionarea corespunzatoare cu substante nutritive. Intamplator, Moringa este plin cu vitamina A, B, C, E, calciu, potasiu, flavonoide si numeroase minerale, care atunci cand, e consumata in mod regulat, nu doar ajuta oamenii sa depaseasca depresia, dar de asemenea, ii pune pe fagasul lor spre un stil de viata sanatos.

Mama care alapteaza:
Mamele care alapteaza necesita, in general, mai multi nutrienti decat o persoana normala iar frunzele de Moringa furnizeaza cea mai mare parte de vitamine, minerale, proteine, carotenoizi si hidrati de carbon, toate laolalta. Moringa Oleifera cu de 4 ori mai mult calciu decat laptele si continut ridicat de vitamina A, nu numai ca ajuta la cresterea cantitatii de lapte secretat de mamele care alapteaza, ci imbunatateste si calitatea laptelui generat. Mamele care consuma regulat produse naturale ce contin Moringa Oleifera vor avea un profil nutritional mai bun si laptele secretat de acestea va fi plin de nutrienti.


Moringa fiind galactagoga stimuleaza si stabilizeaza fluxul de lapte al mamei. Moringa este una dintre cele mai studiate plante din lume. Ca si galactogoga, mai multe studii confirma eficacitatea sa. Cu toate acestea, de obicei se promoveaza sa fie utilizata dupa nastere pentru a induce lactatia. Efectele frunzei de Moringa asupra sporirii lactatiei sunt evidentiate printr-o crestere a nivelului prolactinei serice materne. Prolactina este hormonul cel mai important in initierea lactatiei.
Continutul de fier extraordinar de mare din Moringa, combinat cu continutul sau ridicat de Betacaroten, ajuta la imbunatatirea continutului de hemoglobina din sange. Cresterea hemoglobinei, de asemenea, serveste pentru a imbunatati capacitatea de absorbtie de oxigen din sange si in imbunatatirea generala a activitatilor metabolice ale organismului. Cresterea continutului de hemoglobina, de asemenea, serveste imbunatatirii sistemului imunitar al organismului, care este vital si alaptarii in acelasi timp.

Menopauza:
Menopauza este o etapa cruciala in viata fiecarei femei. Desi este o etapa dureroasa, ele pot depasi simptomele menopauzei cu ajutorul de substante nutritive corespunzatoare. Un supliment nutritiv bine echilibrat este esential in timpul menopauzei, deoarece permite corpului sa se adapteze automat la schimbarile hormonale, mentinerea naturala de estrogen din glandele suprarenale si depozitele de grasime. In timpul menopauzei organismul are nevoie de fier si calciu suplimentar pentru a compensa pierderea de sange. Datorita fluxului de sange neregulat si modificarilor hormonale, femeile se simt obosite si stresate. Moringa sub forma de capsule, cu de 4 ori mai mult calciu decat laptele si de 4 ori mai multa vitamina A decat cea din morcovi, ajuta la atenuarea simptomelor menopauzei.

Continutul ridicat de vitamina C din Moringa este cunoscut pentru efectul sau asupra sistemului imunitar si intareste vasele sanguine. Bio-flavonoidele, cum ar fi Quercetina, sunt prezente in pudra de frunze de Moringa, si acestea au un rol important in reducerea bufeurilor. Continutul ridicat de vitamina E, prezenta in Moringa, este, de asemenea, util pentru uscaciunea mucoasei vaginale si un studiu a aratat ca doar 400 unitati de vitamina E luate pe zi,pe o perioada intre 1 si 4 luni au ajutat femeile.

Osteoporoza si Intarirea oaselor:
Menopauza lasa femeile cu oasele slabite si le face extrem de sensibile si vulnerabile la osteoporoza. In general, pentru persoanele de peste 50 de ani, daca nu este suficient calciu disponibil in dieta lor, corpul absoarbe calciul din oase si, astfel, oasele devin slabe si acest lucru duce la osteoporoza. Moringa cu continutul sau ridicat de calciu vine ca o solutie pentru aceasta problema. Avand in vedere ca in prezent calciul din Moringa este obtinut dintr-o sursa naturala 100%, acesta este usor absorbit de organism.
Prezenta unui continut ridicat de magneziu in Moringa este importanta pentru oase, in etapa de post-menopauza. Magneziul cunoscut si pentru efectul de “tranchilizant”, va ajuta in simptome cum ar fi anxietate, iritabilitate sau alte schimbari de dispozitie.


moringa menopauza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006992 (s)